MENI

image-260

Predstava “Jedan je Muhammad Ali” osvojila je tri nagrade na prestižnom Internacionalnom teatarskom festivalu u Prištini

Dramska predstava “Jedan je Muhammad Ali” osvojila je tri nagrade na prestižnom Internacionalnom teatarskom festivalu u Prištini.

Stručni žiri u sastavu reditelja Fatosa Berishe, rediteljice Ane Vukotić i glumice Amernis Nokshiqi dodijelio je Grand Prix za najbolju predstavu predstavi “Jedan je Muhammad Ali”. Dino Bajrović osvojio je nagradu za najbolju sporednu ulogu, dok je predstava također dobila Nagradu publike.

Narodno pozorište Sarajevo je u okviru regionalne turneje gostovalo u Prištini sa predstavom “Jedan je Muhammad Ali”, otvorivši Internacionalni teatarski festival “Prishtina International Theatre Festival” u prepunoj sali AAB teatra “Faruk Begolli”.

Na Internacionalnom teatarskom festivalu Priština PITF 2024, pored Narodnog pozorišta Sarajevo s predstavom “Jedan je Muhammad Ali”, rađenom po tekstu Almira Imširevića i u režiji Dine Mustafića, učestvovali su i teatri iz Njemačke, Sjeverne Makedonije, Hrvatske, Albanije, Crne Gore i sa Kosova.

U predstavi “Jedan je Muhammad Ali” glume Ermin Sijamija, Slaven Vidak, Vedrana Božinović, Sanela Krsmanović-Bistrivoda i Dino Bajrović. Dramaturginja je Vedrana Božinović, scenografkinja i kostimografkinja Lejla Hodžić, kompozitor Damir Imamović, a koreografkinja Ena Kurtalić. Video dizajn potpisuje Zlatan Filipović.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista