MENI

1234

Predstava “Osramoćeni”u takmičarskom programu međunarodnog festivala FIAT

Predstava „Osramoćeni“ u režiji Dine Mustafića u produkciji “Kontakta”, uvrštena je u takmičarski program međunarodnog festivala alternativnog teatra FIAT između 100 pristiglih prijava iz cijelog svijeta. Festival FIAT održava se od 2. do 12. septembra, dok će „Osramoćeni“ imati izvedbu 4. septembra, sutra u Parku Dvorca Petrovića Kruševac.

U glavnom, takmičarskom dijelu festivala, će se izvesti sedam predstava iz različitih zemalja svijeta: “Šuma” (Francuska) , “Osramoćeni” (Bosna i Hercegovina), “Još četiri” (Poljska), “Naša kuća” (Italija), “Ispod leda” (Litvanija), “Tiha kuća” (Iran) i “Megalit” (Velika Britanija/Slovenija). Žiri ovogodišnjeg festivala je u sastavu: Sonja Vukičević, koreografkinja i predsjednica žirija iz Srbije, Aleksandar Radanović, dramaturg i Jelena Minić, glumica iz Crne Gore.

– Ovogodišnji slogan festivala je FIAT Identitet. Zadatak svih nas koji se bavimo kulturom jeste da upravo u ovom pravcu, razvijajući toleranciju spoznajući i demonstrirajući prožimanje i kompleksnost naših identiteta, emancipujemo i rafiniramo sopstveni identitet. Tako bi ga oslobodili postojećih okova rigidnosti koji dovode do društvenih nerazumijevanja, tenzija i sukoba – poručili su sa FIAT-a.

FIAT je osnovan prije 30 godina i predstavlja jedan od najznačajnijih festivala jugoistočne Evrope. Do danas je okupio neke od najvećih reditelja i pozorišnih stvaralaca: Jan Fabre, Pippo Delbono, Eugenio Barba, Ellen Stewart, Oleg Kulik, Rodrigo Garcia, Arpad Schiling, Andrej Žoldak i dr.

U predstavi „Osramoćeni“, autora Ayada Akhtara, uloge tumače Ermin Bravo, Maja Izetbegović, Boris Ler, Snežana Bogićević i Lazar Dragojević. Vizualno oblikovanje potpisuje Mirna Ler, muziku Mirza Redžepagić, dizajn Ismar Žalica, fotografiju Aida Redžepagić i prevod teksta Maja Winkler. Producenti predstave su Narcisa Cvitanović i Alban Ukaj.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista