Predstava “Pluća” u četvrtak u Narodnom pozorištu Mostar

U okviru kulturno-turističke manifestacije “Mostarsko ljeto 2021” u Narodno pozorište Mostar u četvrtak, 29.07.2021. godine stižu gosti iz Hrvatske.

Riječ je o dijelu ansambla teatra Exit iz Zagreba koji će na Velikoj sceni NPM-a izvesti predstavu “Pluća” autora Duncana Macmillana, u režiji Aide Bukvić sa početkom u 20 sati. U predstavi igraju Jadranka Đokić i Amar Bukvić.

Može li se imati dijete i istovremeno biti ekološki osviješten, tek je jedna od dvojbi koja će se pojaviti kada jednoga popodneva On “predloži dijete”. A Ona se previše brine, previše razmišlja i ima veliku, zaista veliku potrebu razgovarati o svemu, razmotriti stvari, jer sve učinjeno mora biti i dobro promišljeno.

Pluća su duhovit, emotivan, ponekad i brutalno iskren mentalni slalom generacije kojoj je propitivanje imperativ, a nesigurnost odavno postala stil življenja.

Predstava će biti odigrana uz poštivanje svih mjera i naredbi Krizog štaba FBiH koje su na snazi, zbog čega je broj mjesta ograničen.

Ovom izvedbom u Narodnom pozorištu Mostar zvanično će biti spuštena zavjesa na pozorišnu 2020/2021. sezonu koja se uprkos otežanoj situaciji prouzrokovanoj pandemijom Covid-19 pokazala kao uspješna.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista