MENI

viber_image_2023-06-17_10-52-44

Sve je spremno za Festival za ekologiju i mir “Djeca su čuvari planete i svijeta”

Višestruko nagrađeni Festival za ekologiju i mir “Djeca su čuvari planete i svijeta” će se održati drugi put u Zenici, danas s početkom u 12h na Velikoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta u organizaciji Vrtića “Abakus”, Centra za edukaciju, afirmaciju i informisanje “Abakus plus” i Bosanskog narodnog pozorišta, a u partnerstvu sa kompanijom Eko-život i fondacijom Fridrich Ebert Stiftung – Dijalog za jugoistočnu Evropu.

Sve je već spremno za početak festivala za najmlađe, gosti su u velikom broju već počela pristizati iz cijele BiH. Dječiji osmjesi odzvanaju BNP Zenica.

“Ovakav festival u uzrastu od devet mjeseci do 12 godina pripremali smo cijelu godinu. Vrijedno smo radili jer smo bili motivisani dosadašnjim upsjehom festivala. Već u devet sati svi učesnici su imali eko radionicu, a u 10 sati je bila izvedena i proba svih tačaka u kojima učestvuje 120 djece,” kazala je direktorica Vrtića Abakus Emina Talić Hakanović.

Program koji je spreman za novi Festival sadrži novu autorsku ekološku predstavu “Ko planetu voli, smeće skupi i razdvoji”, druge tačke sa kojima će ukazati na važnost očuvanja planete Zemlje, izložbu didaktičkih igračaka od recikliranih materijala, a recitacijama, pjesmama, igrokazima i plesovima će predstaviti mnoge zemlje svijeta i taj način će ukazati na to da su različitosti bogatstvo, a ne razlog za sukob, te poslati poruku mira.

Radio M je ekskluzivni radijski pokrovitelj Festivala.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista