MENI

image-37

Teatarski spektakl: “Ljetopis o kralju Tvrtku”

Teatarski spektakl „Ljetopis o kralju Tvrtku“ u režiji Dine Mustafića bit će izveden u Velikoj dvorani JU „Bosanski kulturni centar KS“, u ponedjeljak, 8. maja u 20 sati. Predstava je nastala po istoimenom romanu Jasmina Imamovića, dok je dramatizaciju uradio poznati dramski pisac Željko Hubač. Zbog ograničenog kapaciteta dvorane besplatne ulaznice za ovu predstavu, koja se dešava u okviru manifestacije Dani Kantona Sarajevo, će se preuzimati na portirnici JU BKC KS  (Branilaca Sarajeva 24.)  radnim danima od 10 do 19 sati, a vikendom od 10 do 16 sati.

Predstava će također biti izvedena u istoj dvorani 8. i 9. maja u terminu od 11 sati, za organizovane posjete školske djece.

Ulaz je slobodan.

Tekst se bavi životom velikog bosanskog kralja Tvrtka I Kotromanića i dramski je prikaz ove velike historijske ličnosti BiH i Balkana. Akcent dramske predstave je na unutrašnjim odnosima njegovog porodičnog i društvenog okruženja u kojem je živio i djelovao. Predstava je istovremeno i melodrama o privatnom životu Kralja Tvrtka.

Autorsku ekipu projekta, osim Dine Mustafića i Željka Hubača, čine renomirani umjetnici iz BiH: scenograf Osman Arslanagić, kostimograf Amra Zulfikarpašić, dok je muziku komponovao Damir Imamović.

U predstavi igraju poznati bh. glumci: Muhamed Hadžović, Senad Bašić, Kaća Dorić, Helena Vuković, Vanja Matović, Mirna Jogunčić, Mirza Ćatibušić, Elmir Krivalić, Mehmed Porča, Enes Salković.

Projekat je nastao uz podršku Vlade Kantona Sarajevo, Ministarstva kulture i sporta  KS i drugih partnera i sponzora.

Produkciju projekta vode   JU “Bosanski kulturni centar KS” i UG „Scena“, dok su producenti projekta Jasmin Duraković i Amira Kudumović.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista