MENI

image

Uskoro predstava kakvu još niste gledali premijerno na sceni NPS

Dramska predstava „Seljačka opera” Darvasa Benedeka i Pintéra Béle, u režiji Andrása Urbána premijerno će biti izvedena na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo 17. aprila, sa početkom u 19:30 sati.

“Opera napisana za dramski ansambl, gotovo sapunica i reality show u jednom, muzički luda mješavina baroka, folka i rokenrola sa likovima koji sve vrijeme pjevaju – pa samim tim ne misle nikakvo zlo. Sve ćete ih prepoznati – poznatu (trudnu) curu u bijelom, one što su sve čestito i pošteno (ni mrava nisu zgazili), preljubnice i svetice, licemjere i vjernike, lopove, lažove, ubice, baje i kukavice… I svi su jako, jako veseli i sretni. Predstava kakvu još niste gledali. Sa likovima koje gledate svaki dan”. – navodi Vedrana Božinović, dramaturginja i glumica u predstavi Seljačka opera.

U predstavi igraju: Sanjin Arnautović, Amra Kapidžić, Aldin Omerović, Sanela Krsmanović-Bistrivoda, Sara Seksan, Vedrana Božinović, Mirvad Kurić, Sanin Milavić i Mak Čengić.

Sat i deset minuta muzike uživo na sceni izvodi bend u sastavu: maestro Fuad Šetić (čembalo, korepetitor i dirigent), Amar Beširević (violina i), Ajnija Germić (violina ii), Sara Kasap (violina iii) i Rastko Zečević (kontrabas).

Dramaturginja je Vedrana Božinović, koreograf Krisztian Gergye,  scenografiju i kostime radi Adisa Vatreš-Selimović, muzička saradnica je Lejla Jusić.

Prvo reprizno izvođenje  je u četvrtak, 18. aprila u istom terminu.

Napominjemo da će publika moći pogledati isti naslov 13. i 17. maja, te 11. juna.

Rezervišite ulaznice ovdje.

Radno vrijeme blagajne:

– Na dan izvođenja predstava u dva termina od 9:00-11:30 i 15:30-19:30 sati.

– Ostalim radnim danima od 9:00–15:00 sati.

NPS

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista