MENI

123

Vitez: Predstave ‘Halatafl’ i ‘Pasija Jude Iškariotskog’ oduševile publiku

Pozorišni dani u Vitezu nastavljeni su predstavama “Pasija Jude Iškariotskog” u izvedbi Hrvatskog teatra “Maska” iz Munchena te  predstavom “Halatafl” Hrvatskog narodnog pozorišta Šibenik.

Publika u Vitezu najprije je uživala u glumačkim bravurama glumaca iz Munchena, koji su pobrali simpatije i gromoglasan pljesak brojne publike.

Odličnu igru glumačkog ansambla upotpunili su zvučni i vizelni efekti, a publika je u dahu ispratila ovu priču čiji tekst i režiju potpisuje Marko Jukić. U predstavi igraju Igor Rajković, Cornelia Vlahović i Marin Bikić, a tehnička podrška su Ivana Krstanović i Martina Erdec, priopćeno je iz Gradskog pozorišta mladih Vitez.

rvatsko narodno pozorište Šibenik sinoć je oduševilo vrhunskom predstavom “Halatafl”. U drami s elementima komedije Darko Milas i Boris Svrtan maestralnom igrom oduševili su publiku u ispunjenoj j dvorani u Vitezu.

Halatafl je naziv stare vikinške igre koja je kod nas poznata kao igra “vukovi i ovce” čije je glavno pravilo – ako vuk propusti pojesti ovcu – vuk gubi.

Predstavu “Halatafl”  režirali su i igraju Darko Milas i Boris Svrtan. U predstavi se glasovima pojavljuju Jakov Bilić, Franka Klarić, Petra Svrtan, Kim Končar, Ines Bojanić i Rajko Minković.

U nedjelju, 10. septembra, na Danima pozorišta u Vitezu bit će odigrana predstava “Proba” Teatra “Kabare” iz Tuzle.

Generalni pokrovitelj 15. Dana pozorišta „Vitez 2023“ je Ministarstvo obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta Kantona Srednja Bosna i ministar Bojan Domić, a partner festivala je ALF BiH

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista