MENI

image-312

Winter Fest: Dramska predstava „Jedan je Muhamed Ali“ u režiji Dine Mustafića 23. februara na sceni NPS

Dramska predstava „Jedan je Muhammad Ali“ bit će izvedena u sklopu projekta “Winter Fest: Zimska čarolija u Narodnom pozorištu” podržanog od strane Turističke zajednice KS.

Na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo 23. februara, sa početkom u 19:30 sati biti će izvedena dramska predstava „Jedan je Muhamed Ali“ autora Almira Imširevića, u režiji Dine Mustafića.

U predstavi igraju: Ermin Sijamija, Slaven Vidak, Vedrana Božinović, Sanela Krsmanović-Bistrivoda, Dino Bajrović i muzičar Rastko Zečević.

„Kako je pravo ime Muhameda Alija? I šta ako je ovo odjednom najvažnija informacija u vašem životu? Ovo je priča o porodici. O ocu i sinu. Ocu koji odlazi i sinu koji postaje otac. Možemo li zaštititi našu djecu od onoga sa čim se rode? Ovo je priča o olovki u koju stane 100 hiljada riječi. I opet ih nema kad ti najviše zatrebaju.  Ovo je priča koja će vas beskrajno nasmijati, ali i preciznim udarcem u pleksus izbiti dah. Udarcem dostojnim Muhameda Alija. Ali ne baš kao njegovim. Jer JEDAN JE MUHAMED ALI.“ – (Vedrana Božinović dramaturginja i glumica u predstavi „Jedan je Muhamed Ali“).

Dramaturginja je Vedrana Božinović, scenografkinja i kostimografkinja je Lejla Hodžić, kompozitor predstave je Damir Imamović, a koreografkinja Ena Kurtalić.

Video dizajn uradio je Zlatan Filipović.

U sklopu projekta “Winter Fest: Zimska čarolija u Narodnom pozorištu” podržanog od strane Turističke zajednice KS, publika će moći pogledati isti naslov 4. i 25. marta.

Rezervaciju ulaznica moguće je izvršiti putem zvanične web stranice www.nps.ba/repertoar.

Dramska predstava „Jedan je Muhammad Ali“ bit će izvedena u sklopu projekta “Winter Fest: Zimska čarolija u Narodnom pozorištu” podržanog od strane Turističke zajednice KS.

Radno vrijeme blagajne:

-Na dan izvođenja predstave u dva termina od 9:00-11:30 i 15:30-19:30 sati.

-Ostalim radnim danima od 9:00 do 15:00 sati

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista