MENI

image-686

Predstavljen žiri 24. Mediteran Film Festivala

 Dejan Dabić, Asja Krsmanović i Vlado Zrnić članovi su žirija 24. Mediteran Film Festivala (MFF) u okviru dugometražnog dokumentarnog filma.   

Žiri u ovom sastavu, među deset filmova u konkurenciji, bira MFF Grand Prix 24. MFF-a, navodi se u priopćenju iz MFF-a.

Dejan Dabić urednik je filmskog programa Niškog kulturnog centra i jedan od glavnih organizatora Festivala glumačkih ostvarenja u Nišu. Autor je brojnih knjiga o filmu te scenarist i redatelj dvadesetak kratkih animiranih ostvarenja. Asja Krsmanović radila je kao dramaturginja kazališnih predstava, kao asistentica režije radila je na nekoliko kratkih igranih filmova, a trenutno je koordinatorica Natjecateljskog igranog, kratkog i programa U fokusu Sarajevo Film Festivala, te programira i Studentski program. Vlado Zrnić redoviti je profesor na Umjetničkoj Akademiji u Splitu, sudjelovao je na brojnim festivalima, te samostalnim i skupnim izložbama.

Ornela Vištica, Igor Zupe i Karmen Obrdalj članovi su žirija 24. MFF-a u okviru kratkometražnog dokumentarnog filma. 

Ornela Vištica je kazališna, filmska i televizijska glumica iz Mostara, a trenutno je članica Satiričkog kazališta Kerempuh u Zagrebu. Igor Zupe redatelj je umjetničkih i dokumentarnih filmova o glazbi i umjetnosti čiju su filmovi prikazivani i u renomiranim svjetskim galerijama i muzejima. Karmen Obrdalj je redateljica koja iza sebe ima šest igranih kratkih filmova, te jedan kratki dokumentarni film. Autorica je filma ‘Brzi’ koji će premijeru imati na Mediteran Film Festivalu.

Žiri u ovom sastavu proglašava najboljim autora iz kategorije kratkometražnog dokumentarnog filma te dodjeljuje nagradu MFF projektor ‘Best Short’.

Mediteran Film Festival će prvi put dodjeljivati još jednu nagradu kojoj će biti pokrovitelj Asocijacija snimatelja i snimateljica u BiH (ASBH), te će one najbolje birati članovi asocijacije. Svi filmovi iz natjecateljskog programa biti će u konkurenciji za nagradu koja nosi naziv ‘Best Camera’, s potpisom ASBH.

Žiri za najbolju kameru čine snimatelji Mustafa Mustafić, Antoni Ćorić i Pero Pavlović.

Mustafa Mustafić predsjednik je Asocijacije snimatelja Bosne i Hercegovine i dobitnik brojnih nagrada i priznanja. Antoni Ćorić je snimatelj, montažer, voditelj tehničkog odjela Mediteran Film Festivala i član Asocijacije snimatelja i snimateljica u BiH. Pero Pavlović snimatelj je i redatelj nekoliko kratkih dokumentarnih i igranih filmova od kojih su neki nagrađivani na filmskim festivalima. Jedan je od osnivača i predsjednik Skupštine Asocijacije snimatelja u Bosni i Hercegovini.

Žiri u ovom sastavu, među dvadeset filmova u konkurenciji, bira MFF ‘Best Camera’.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista