MENI

image-241

Bella Hadid se na crvenom tepihu Cannesa u haljini inspirisanoj kefijom

Bella Hadid, manekenka, je svojim pojavljivanjem na crvenom tepihu u Cannesu u haljini koja je bila inspirisana tradicionalnom palestinskom kefijom, izrazila svoju podršku palestinskom narodu na simboličan način.

Kreacija je djelo dizajnera Michaela Searsa and Hushija Mortezaieja iz 2001. godine. Bella je upotpunila izgled sunčanim naočalama, ukrasom za kosu, Gucci štiklama i nakitom. U dobrom raspoloženju je pozirala prisutnim fotografima.

Na društvenim mrežama je podijelila fotografiju haljine te navela: “Oslobodite Palestinu zauvijek.” Kada su Michael i Hushi predstavili ovu haljinu, naišli su na brojne kritike, a u britanskom izdanju Voguea su ih čak nazvali teroristima. 

Mnogi su zamjerili Belli što se nije odmah oglasila nakon povodom sukoba Izraela i Hamasa. No, nakon toga je priznala da se nije osjećala sigurno jer je dobijala prijetnje smrću.

“Narod i djeca Palestine, posebno u Gazi, ne mogu priuštiti našu šutnju. Mi nismo hrabri – oni jesu”, između ostalog je navela. Kao što je poznato Bellin otac Mohamed je rođen u Nazarethu te ju je tokom Nakbe bio primoran napustiti s ostatkom porodice.

“Ovo je Bidenov rat protiv Palestinaca. On će biti na sudu sa ostalim cionističkim kriminalcima. Proganjat ćemo ih kao što su oni proganjali naciste”, napisao je ranije na Instagramu.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista