MENI

Celine-Dion-getty-H-2024

Celine Dion emotivno o svojoj bolesti: ‘Ako ne mogu hodati, puzat ću’

Objavljen je trailer za dokumentarac “I Am: Celine Dion”, a u njemu se ova legendarna pjevačica rasplakala dok je govorila o svojoj borbi s bolešću.

Navela je da boluje od rijetke neurološke bolesti i da dosad nije govorila o njoj, ali da je sada spremna.

“Nije teško odraditi nastup. Teško ga je otkazati. Svakog dana naporno radim, ali moram priznati da je ovo borba. Tako mi nedostaju ljudi. Ako ne mogu trčati, hodat ću. Ako ne mogu hodati, puzat ću, ali neću stati”, reklaje kroz suze.

Pjevačica je krajem 2022. godine objavila da pati od sindroma ukočene osobe (stiff-person syndrome), rijetkog autoimunog poremećaja kretanja koji pogađa centralni nervni sistem (mozak i kičmenu moždinu). On pogađa jednu od milion osoba.

Njena sestra Claudette Dion je nedavno izjavila da ona više nema kontrolu nad svojim mišićima te da uprkos radu s vrhunskim timom doktora nije primijetila poboljšanje svog zdravstvenog stanja.

Dokumentarac “I Am: Celin Dion” režirala je Irene Taylor. Pored toga što će publika moći vidjeti inspirativnu priču o njenom uspjehu u muzičkoj industriji, bit će prikazani i mučni detalji njene borbe sa sindromom ukočene bolesti. Moći ćete ga pogledati od 25. juna na servisu Prime Video.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista