MENI

2022-5-3-naslovna2-880x520

Dizajner haljine Mariylin Monroe smatra da niko ne zaslužuje da nosi njene haljine

Legendarni američki modni dizajner Bob Mackie koji je 1962. dizajnirao kultnu haljinu Mariylin Monroe koju je nosila dok je pjevala ‘Sretan rođendan’ tadašnjem predsjedniku Johnu F. Kennedyju oglasio se po prvi put nakon što je ovo haljinu nosilaKim Kardashian.


Kim je njegovu slavnu kreaciju nosila na ovogodišnjoj Met Gali, a prema sveu sudeći slavnom dizajneru Mackieju (82) se to nimalo nije svidjelo.


“Mislim da je to velika pogreška. Marilyn je bila božica. Luda božica, ali božica. Bila je jednostavno fantastična. Niko osim Maily ne zaslužuje tu haljinu.- rekao je dizajner za Entertainment Weekly.


Cijena haljine Marylin Monroe bila je nešto više od 3000, što bi danas bilo gotovo 30 000 KM. Naravno, to je vrlo skupo, već i tada su brendovi i dizajneri imali vrlo visoke cijene za scenske kreacije ovog tipa. Cijena haljine je vremenom porasla,a Ripley’s Hollywood Boulevard muzej za nju je platio oko 10 milionaKM te je čuva i danas.

Radi se o kreaciji koja je uistinu značajna i osjetljiva, pa je Kim originalnu kreaciju nosila samo za vrijeme šetnje po crvenom tepihu, a kad je ušla, presvukla se u kopiju.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista