MENI

halle-berry

Koja je tajna vitke linije Halle Berry?

Američka glumica Halle Berry (58) oduvijek oduševljava svojom ljepotom i besprijekornom linijom koju duguje posebnom režimu ishrane i pomno odabranim namirnicama koje svakodnevno konzumira.

Halle Berry čak i na pragu 7. decenije ne prestaje očaravati javnost svojom ljepotom koja kao da s godinama postaje samo sve izraženija. Osim prepoznatljivih crta lica, glumica se može pohvaliti i linijom na kojoj joj zavide mnogo mlađe koleginice, a svoj vitak stas duguje i posebnom planu ishrane kog se vjerno pridržava, koji je i veoma popularan kod nas.

Otvoreno je govorila o tome kako je ketogena dijeta dio njene svakodnevne rutine, jer joj pomaže u održavanju zdravlja i vitke linije. Keto dijeta koja se temelji na unosu niskih ugljenih hidrata i visokom unosu zdravih masti, pomaže joj u održavanju stabilnog nivoa šećera u krvi, što je za nju osobito važno jer ima dijabetes tipa 1.

Portal Byrdie donosi pregled njenih keto recepata koje je tokom godina objavljivala na svom Instagram profilu, a veliki dio preuzet je iz knjige “Quick & Easy Ketogenic Cooking” autorke Marije Emmerich.

Evo šta Halle jede za doruačk, ručak i večeru, te u kojim međuobrocima uživa.

Doručak

Ne dijeli mnogo recepata za doručak, pa je moguće da u svoju prehranu uključuje povremeni post, što navodno može ubrzati rezultate keto dijete. Izuzetak je zeleni smoothie s cveklom koji je namenjenim onima koji žele prirodno održavati zdrav nivo glukoze u krvi.

Ručak

Sastojci: miješano zeleno povrće, rezanci od tikvica, paradajz, mljevena govedina, ćuretina ili otkošteni pileći bataci, sir, kiseli krastavci.

Keto salata od svježeg miješanog zelenog povrća i rezanaca od tikvica primjer jednog keto ručka. Na salatu se dodaje pržena mljevena ćuretina ili drugo meso kao izvor proteina, nekoliko cherry paradajza i kiselih krastavca. Ovaj se obrok upotpunjuje narendanim sirom, stvarajući hranjiv i uravnotežen ručak prilagođen njenom keto načinu ishrane.

Večera

Sastojci: tvrdo kuhano jaje, paradjz, krastavci, kockice cheddar sira, losos ili tuna, maslinovo ulje.

Pečena šnicla od tunjevine ili lososa odličan je izbor za posljednji obrok. Tuna se peče na maslinovom ulju do zlatno smeđe boje, a uz nju se mogu servirati svježe kockice cheddar sira, narezani krastavci i paradajz. Uz to je odličan dodatak i tvrdo kuhano jaje, a sve se može začiniti maslinovim uljem, solju i biberom.

Međbuobrok

Sastojci: pršuta, rukola, paradajz, jaja, orašasti plodovi.

Rolnice od pršute s rukolom odličan su međuobrok. Pršuta se zamota oko svježih listova rukole i doda nekoliko čeri paradajza. Kuhana jaja i orašasti plodovi odličan su hranjiv dodatak koji donosi proteine i zdrave masti.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista