MENI

naslovna

Rat između Ace Lukasa i Ivane Selakov

Aca Lukas i Ivana Selakov objavili su četvrti zajednički duet “Svatovi”.

Međutim, 24 sata nakon objave pjesme, Selakov i Lukas su zaratili, jer pjevačica Ivana Selakov tvrdi da je Aca Lukas prevario. Pjesma je povučena sa YouTube kanala.


Naime, i spot za pjesmu “Omaklo mi se”, koju su njih dvoje zajedno otpjevali, takođe je uklonjena sa YouTube kanala.

Na YouTube-u je ostao jedino spot za njihovu duetsku pesmu “Daleko si”, koju su snimili 2012. godine i “Ljubav u doba kokaina”, koju su objavili 2016.

Pjevačica na svom Intsagram profilu napisala je objavu koja je uslijedila nakon što je pjevačica pjesmu dijelila na profilu i storiju.


“Svi vi koji pratite moj rad godinama, znate koliko rada i energije ulažem u svaku pjesmu i koliko se trudim da idem srcem i pružim najbolje vama kao publici. Nažalost, jučer sam kao pjevač prevarena moralno i materijalno od strane duet-saradnika na pjesmi “Svatovi”. Cijela ideja projekta je bila moja, kao i uloženi trud oko realizacije pjesme i pravo autora na novu verziju. Zbog velike neprofesionalnosti druge strane, spot se u ovakvom obliku povlači sa YouTubea, ali uskoro ću vam pružiti novu verziju ove prelijepe pjesme. Hvala što ste uz mene sve ove godine. Voli vas Ivana.”

Oglasili su se i iz produkcije “Hype” koja zastupa Lukasa: “Kada se neka pjesma obrađuje naknadno u novom aranžmanu izvođač koji želi obradu pjesme, je dužan platiti autorska prava originalnom izvođaču, plus duetsku pjesmu kao kolaboraciju s pjevačem sa kojim se realizuje duet. U ovom slučaju do svega toga nije došlo od strane menadžmenta Ivane Selakov, zbog čega je tim Ace Lukasa reagovao i uklonio pjesmu tokom jučerašnjeg dana sa YouTubea.”

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista