MENI

image-312

Sophia Loren podijelila recept za njenu omiljenu talijansku poslasticu

Sophia Loren, legendarna dobitnica Oscara, podijelila je svoj omiljeni recept za talijansku poslasticu koja se ne peče, a savršeno se slaže uz kafu.

Ova 89-godišnja glumica, poznata po svojoj strasti prema hrani, posebno prema špagetima, priprema svoj tiramisu na jedinstven način.

Sastojci

  • 3 jaja (odvojiti žumanjke i bjelanjke)
  • 5 kašika šećera
  • 170 g mascarpone sira
  • oko 36 komada piškota
  • 1 šoljica likera od narandže
  • 1 šoljica espresso kafe
  • 60 grama čokolade za kuhanje, naribane
  • ½ šoljice kakaa u prahu

Priprema

Žumanjke i šećer dobro izmiksajte. U drugoj posudi istucite čvrsti snijeg od bjelanjaka. U trećoj, većoj zdjeli pomiješajte smjesu žumanjaka i šećera s mascarpone sirom pa dodajte snijeg od bjelanjaka da dobijete kremastu smjesu.

Piškote slažite gusto, jedan do drugog, na tanjur za posluživanje veličine otprilike 25 cm. Kašikom prelijte otprilike pola likera od naranče i pola espressa po piškoti.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista