MENI

image-585

Tinu Turner život nije mazio: Pokopala dvojicu sinova

U srijedu nas je napustila legendarna pjevačica Tina Turner

Legendarnu pjevačicu život nimalo nije mazio, ona je stvarala hitove sa svojim bivšim suprugom Ikeom Turnerom, s kojim se vjenčala 1962. godine.

Njena je karijera započela s njim, ali s njim je u braku prolazila kroz pravi pakao. Na dan njihovog vjenčanja Tina je imala 22 godine, a Ike 29. Vjenčali su se pet godina nakon što su prvi put nastupali zajedno s njegovim bendom Kings of Rhythm.

Tako je jednom prilikom za Mail on Sunday opisala svoju prvu bračnu noć s Ikeom, a nije štedjela na riječima.

– Pogodite gdje me je odveo. U kupleraj! Moje prve bračne noći.

– U malom prljavom uredu čovjek mi je dodao neke papire preko stola kako bih ih potpisala. I to je bilo to. Niko nije rekao: ‘Možete poljubiti mladu.’ Nikakve zdravice, čestitke, da ne govorim o onom da sretno živimo – rekla je. Tada je opisala i trenutak kada ju je Ike odveo u bordel gdje je u svojoj prvoj bračnoj noći uživo, kako je ona govorila, morala gledati sex show.

Tina je o svom braku pričala i u biografiji ‘Ja, Tina’, gdje ga je opisivala kao nasilnog čovjeka i teškog ovisnika koji je bio nesposoban za brigu o porodicu.

Preminula pjevačica imala je ukupno četvero djece, dvojicu sinova je usvojila od Ikea, Ikea Turnera Jr. i Michaela Turnera o kojem se najmanje zna.

Pored Michaela i Ikea, je imala Craiga i Roniea,

Tina je rodila Craiga kad je imala 18 godina, prije braka s Ikeom Turnerom. Nakon što su se vjenčali, Ike ga je usvojio Craig je uzeo njegovo prezime. 

U decembru 2022. godine preminuo njen sin Ronnie (62). Pronađen je mrtav u svom domu u Los Angelesu. Ronnieja su navodno pronašle komšije te su ga pokušali oživjeti, ali bezuspješno

Ronnie je godinama vodio bitku s rakom debelog crijeva. – Otišao si prerano. U tuzi, zatvorim oči i mislim o tebi, voljeni sine – napisala je tada pjevačica.

Njegova smrt pogodila jedivu samo četiri godine nakon smrti najstarijeg sina Craiga koji je digao ruku na sebe.

– Moj najtužniji trenutak u životu. U četvrtak, 19.jula 2018., rekla sam svoje posljednje zbogom svom sinu, Craigu Raymondu Turneru.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista