MENI

Top-Gun-Maverick-tom-cruise-val-kilmer-1610705

Val Kilmeru u “Top Gunu” vraćen glas kojeg je izgubio zbog raka

Poznati glumac, Val Kilmer koji je svjetsku popularnost stekao po ulozi Toma ‘Icemana’ Kazanskog, u prvom nastavku ‘Top Guna’ iz 1986. godine.

Iako je obolio ranije, rak grla s kojim se borio u javnosti je bio potvrđen tek 2017., a zbog njega glumac je ostao bez glasa. 

Kilmer se borio da se njegov lik Icemana vrati u novi nastavak ‘Top Guna’, a s novom tehnologijom u filmu će imati svoj stari glas.

“Zahvalan sam cijelom timu u Sonanticu koji je maestralno obnovio moj glas na način koji nikad nisam mogao zamisliti. Kao ljudskim bićima, sposobnost komuniciranja je srž našeg postojanja, a učinci raka grla otežali su drugima da me razumiju. Prilika da ispričam svoju priču, glasom koji se čini autentičnim i poznatim, nevjerojatno je poseban dar.”rekao je Kilmer.

Firma je od 40 različitih glasova izabrala najbolji, a rezultat je svojom sličnosti originalu jako dirnuo Valovog sina Jacka.

– Nakon što smo mu predstavili stvoreni glasovni model Jack bio je prilično dirnut jer je nakon puno godina čuo tatin glas – izjavio je suosnivač tvrtke Sonatic, John Flynn.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista