MENI

film 2

Trailer za Scorsesejev film s Di Caprijem i De Nirom premijerno prikazan na Filmskom festivalu u Cannesu

Novi film kultnog američkog reditelja Martina Scorseseja premijerno je prikazan na Filmskom festivalu u Cannesu, gdje je festivalsku publiku na nogama držao tokom devetominutnih ovacija. Znatiželju onih koji će film pogledati jednom kada stigne u kina, zasad primiruje trailer navedenog filma “Killers of the Flower Moon”, koji je u dva dana sakupio pet miliona pregleda na Youtubeu.


Martin je poznat po filmovima “Taksist”, “Dobri momci”, “Doba nezavisnosti”.


Reditelj je na ovom filmu ponovo sarađivao sa Leondardom Di Caprijem, s kojim do sada sarađivao čak šest puta, u “Aviatoru”, “Bandama New Yorka”, “Pokojnima”, “Shutter Islandu”, “Vuku s Wall Streeta” i kratkom filmu “The Audition”. U ovom filmu glumi i filmska legenda Robert De Niro.


“Killers of the Flower Moon” temelji se na istoimenom publicističkom djelu američkog novinara Davida Granna koje obrađuje seriju ubojstava pripadnika domorodačkog naroda Osage (Osage Nation) u okrugu Osage u saveznoj državi Oklahomi dvadesetih godina dvadesetog stoljeća. Naime, kada je na njihovoj zemlji pronađena nafta, a stanovništvo je uživalo u raznim luksuzima, u Osageu se zaredao niz ubojstava. Kako se broj ubojstava alarmantno povećavao, zapamćeni ravnatelj FBI-ja J.

Edgar Hoover je istragu slučaja povjerio teksaškom rangeru Tomu Whiteu, koji se u filmu pojavljuje u liku Jesseja Plemonsa.


Film se u kinima očekuje najesen, a premijerno je pokazan upravo na Filmskom festivalu u Cannesu.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista