MENI

Asja Klačar BiH donijela bodove na takmičenju Svjetskog kupa u snowboardu

Mlada bosnaskohercegovačka snowboarderka Asja Klačar osvojila prve bodove na takmičenju Svjetskog kupa u austrijskom Kreischbergu.

U svom prvom nastupu u Svjetskom kupu, 19-godišnja Sarajka je ostavarila historijski uspjeh u ovom sportu, nakon što je u disciplini big air zauzela 22. mjesto, osvojivši devet bodova.

“Nakon velikih napora Asje Klačar i njenog trenera Ismara Biogradlića, te podrške Ski saveza BiH da se kvalifikuje za nastup na Svjetskom kupu, prilika je iskorištena na najbolji mogući način. Asja Klačar je zaslužna da se prvi put na Svjetskom kupu u društvu najelitnijih nacija u snowboardu zaviori i bh. zastava, te upišu prvi bodovi. Vjerujemo da je ovo samo početak Asjinih nastupa na najvećim takmičenjima u snowboardu, te veliki motiv za još bolje rezultate”, navodi se u saopćenju Skijaškog saveza Bosne i Hercegovine.

Asja je bila gošća Popodnevnog programa Radija M, a sa nama je govorila o ovom sportu, svojim ambicijama i očekivanjima.

Otkrila nam je i koliko puta se do sada povrijedila, te da li je teže skijanje ili boardanje. Cijeli razgovor možete pogledati klikom na link:

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista