MENI

img-rb-700x400

“Dižemo glas za vas!”

Prve dvije sedmice mjeseca marta 2022. godine posvetit ćemo već tradicionalno ženama. Ove godine naš projekat „Dižemo glas za vas!“ bavit će se temom rodne ravnopravnosti. Neravnopravnost žena i muškaraca još uvijek postoji, pogotovo na tržištu rada.

Bosna i Hercegovina je tradicionalno društvo, u kome su žene često percipirane kao manje sposobne. U poslovnom svijetu ženama je mnogo teže napredovati na rukovodeće pozicije, te su manje plaćene od njihovih muških kolega. Žene su također mnogo češće izložene pitanjima koje imaju veze sa privatnim životom. Međutim one bez obzira na sve izazove i prepreke koje su postavljene ispred njih, hrabro, odvažno i sigurno upravljaju velikim kompanijama, sposobne su da rastu, uče i kreiraju balans između privatnog i poslovnog.

Ovim projektom želimo da podržimo žene u BiH, regiji i svijetu koje su na svom putu do uspjeha i neovisnosti prešle sve prepreke i predrasude. Tokom projekta svoje priče će sa nama podijeliti uspješne poslovne žene, majke, supruge, menadžerice, poduzetnice…

Projekat podržala Raiffeisen Banka!

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista