MENI

2

Dugogodišnji sportski novinar i urednik Edin Isanović te autor filma “Braća Musemić” podijelio je sa nama zanimljivosti sa snimanja sportsko-životnog filma o legendarnoj braći

Dugogodišnji sportski novinar i urednik, autor filmova Posljednji Farukov penal i Braća Musemić Edin Isanović u studio Radija M došao je u dobrom raspoloženju, a kako i ne bi kada je svjetska premijera njegovog sportsko-životnog filma prošla u najboljem redu.

Više od 900 osoba imalo je priliku pogledati novo filmsko ostvarenje Braća Musemić, a prema riječima našeg sagovornika prve reakcije bile su odlične.

Filmska priča o sportskom uspjehu i bratskoj ljubavi pobrala je simpatije svih koji su imali priliku da je pogledaju, a svakako sa nestrpljenjem se očekuje i TV premijera. U priči su obznanjene i neke mnogima nepoznate priče iz života nogometnih velikana Vahidina i Husrefa Musemića. Zanimljivo je i to da su braća Musemić jedina braća koja su na visokom nivou igrala na istoj poziciji.

FIlm je rađen u VIP produkciji za Al Jazeeru SportDoc, a uz Edina Isanovića, na njemu su radili reditelj filma Nihad Ušanović, menadžer produkcija Muamer Kolar, i producentica Blerta Hadžić. Film je ostvarenje Isanovićevog dječačkog sna, jer mu je njegov otac često pričao o Vahidinovim i Husrefovom majstorstvu, te, kako kaže, nebeskim letovima i fanatičnoj požrtvovanosti.

Sa Edinom smo razgovarali i o dešavanjima u nogometnoj reprezentaciji BiH, a kompletan razgovor pogledajte na našem YouTube kanalu ili Facebook profilu Radija M.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista