MENI

image-36

Dženan Lončarević: Svako jutro trebamo svojoj voljenoj osobi pokloniti makar lijepu riječ

Nakon dva fantastična solistička koncerta održana 14. i 15. februara u MTS dvorani u Beogradu kantauor Dženan Lončarević odlučio je počastiti publiku novom pjesmom „Čuješ li“, autora Vuka Matića.

Dženan je o novoj pjesmi, planovima, ali i Danu žena govorio za Pozitivno jutro Radija M.

S obzirom da je iza Dženana veliki broj nastupa pitali smo ga da li ima umora na šta je on odgovorio da ima, ali pozitivnog te nam je otkrio šta ga pokreće pa uvijek dobro raspoložen i energičan.

“Prvo ljubav prema svemu što se zove muzika i posao kojim se bavim, a drugo ne postoji momenat koji se ne može uraditi, a da to čovjek kao čovjek može ne može postaviti sve na svoje mjesto. Za sve ima mjesta, i za odmor i za rad i za spotove i za snimanje,” otkrio nam je.

Nakon pet godina čekanja Dženan je predstavio pjesmu “Čuješ li” final trilogije „Piješ, sine“, koja je započeta 2018. godine pjesmom „Piješ, sine“ i spotom za nju, a 2019. godine nastavljena je pjesmom „Ako pitaš“ i spotom za nju.

Ono što je zanimljivo jeste da je pjesmu dobio na poklon od autora Vuka Matića.


“Pjesmu kao pjesmu sam dobio od Vuka Matića, poznat je u poslu kojim se bavim, pisao je za mnoge moje kolege i muzičare. On je jako kvalitetan muzičar. Pjesma je nastala podavno i već davno smo snimili kompletnu priču koju smo prezentovali sada, ali sam čekao pravi momenat. Imao sam ideju da pjesmu prezentujemo publici na drugačiji način, međutim nemamo vremena, pa sam odlučio da prezentujem na koncertima koji se se desili u MTS dvorani u Beogradu, 14 i 15 februara. Jako sam iznenađen i sretn reakcijom publike na sve ono što smo im prezentovali,” otkrio Dženan više detalja o pjesmi.

Sudeći prema komentarima na društvenim publika je oduševljena pjesmom “Čuješ li”, a mnogi su je nazvali i remek djelom, a sam Dženan je otkrio da čita komentare.

“Čitam komentare da bih shvatio da li sam nešto uradio kako trebam ili nisam da se možda ispravim sljedeći put. Komentari su meni fascinantni i jako sam sretan što sam opet napravio nešto što je malo drugačije i što malo odskače od svega ooga što se zove stereotipom danas.”

Kantautor u narednom periodu planira raditi na novim pjesmama i duetima, ali nam je jasno i kratko dao do znanja da ne planira mijenjati svoj pravac.

“Što se tiče pravca, moj odogovor je ne. Mogao bih o tome nadugo i na široko, ali neću, samo ću reći ne”

Naredni Dženanov koncert će se održato u Nišu povodom Osmog marta, Dana žena, a i prošle godine Dženan je u Zenici održao dva koncerta povodom Dana žena.


Sa Dženanom smo se malo našalili da ga više voli ženska publika.

“Meni se nekada desi da kada pozivam muškarce da pjevaju u jednom dijelu jedne moje pjesme, kažem: “Muškarci, ima li vas?” Imam ja dosta muške populacije koji vole ovo što radim, ali je pretežno žesnka publika, što mi je zaista drago.”

Dženan nam je otkrio šta on smatra najboljim poklonom za Dan žena.

“Ženski spol je nježni spol, ženski spol zaslužuje pažnju, mi muškarci jesmo malo drvenasti, naravno da i nama fali pažnja, ali mislim da Osmi mart treba biti svaki dan. Svako jutro kada se probudimo trebamo svojoj voljeoj osobi pokloniti makar lijepu riječ, ako ništa drugo.”

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista