MENI

IZOBIT

Druga sezona projekta EKO Srijeda – Pridruži se malim koracima do velikih promjena

Kroz projekat EKO Srijeda Radio M  nastoji da se aktivno uključi u globalni pokret za zaštitu okoliša i očuvanje planete. Klimatske promjene, zagađenje zraka i vode, gubitak bioraznolikosti i smanjenje resursa su sve ozbiljniji izazovi sa kojima se susreće naša planeta. Kako bismo smanjili negativni utjecaj ljudskog djelovanja na okoliš, potrebno je djelovati zajedno i osvijestiti građane o važnost očuvanja prirode i ekologije.

Građene BiH ćemo anketirati na ulicama i putem naših redovnih kanala komuniciranja, a to su besplatan broj Radija M 080 02 04 03, Viber broj 061/931-131 i društvene mreže (Facebook & Instagram). Animirat ćemo naše slušaoce da sa nama podijele svoja iskustva i svakodnevne navike u cilju očuvaja životne sredine, koji su to mali koraci koje čine za dobrobit prirode, šta ih je motivisalo da okrenu novu stranicu svog života i počnu razmišljati o značaju očuvanja domovine, a samim tim i planete Zemlje.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Radio M (@radiom_bih)

U sklopu projekta, Radio M će predstaviti različite teme i priče o očuvanju okoliša, ekološkim inicijativama… Kroz razgovore sa stručnjacima, aktivistima i predstavnicima organizacija koje se bave zaštitom okoliša, cilj je informisati javnost o načinima kako svako od nas može dati svoj doprinos u očuvanju okoliša.

Slogan projekta “Pridruži se malim koracima do velikih promjena” poziva sve slušatelje Radija M da se aktivno uključe u projekat te svojim djelovanjem doprinesu očuvanju prirode i okoline.

Cilj projekata je doprinijeti podizanju svijesti javnosti o značaju očuvanja okoliša i ekologije te motivisati građane na djelovanje za dobrobit eko sistema. Projekat EKO Srijeda je samo početak našeg dugoročnog angažmana u borbi za očuvanje prirode i okoline. Kao medij, imamo odgovornost i ulogu da edukujemo javnost o važnosti očuvanja okoliša te da potičemo građane na odgovorno djelovanje. Samo zajedničkim naporima i saradnjom možemo stvoriti bolju budućnost. Pridružite nam se u projektu EKO Srijeda i pomozite u stvaranju svijeta u kojem će priroda biti očuvana, čist zrak i voda biti dostupni svima, a bioraznolikost će biti sačuvana za buduće generacije.

Partneri projekta EKO Srijeda su Lukavac cement, Petrol BH Oil Company i IZOBIT

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Radio M (@radiom_bih)

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista