MENI

Portal naslovna 700400 pxl

“EKO SRIJEDA” – Radio M za zeleniju budućnost uz partnerstvo sa ZEOS Eko Sistemom

U težnji da doprinese zaštiti okoliša i promoviše održivi razvoj, Radio M s ponosom najavljuje još jednu sezonu projekta “EKO SRIJEDA”. Ova inicijativa, realizovana u saradnji sa kompanijom ZEOS eko sistem, ima za cilj podizanje svijesti o važnosti očuvanja okoliša, biodiverziteta te promovisanje ekoloških vrijednosti među slušaocima.

Svake srijede, u okviru programa Radija M, slušaoci će imati priliku da se upoznaju sa najnovijim vijestima iz svijeta ekologije, saznaju korisne savjete o tome kako mogu doprinijeti zaštiti okoliša, kao i da slušaju intervjuje sa stručnjacima iz različitih ekoloških oblasti. Cilj “EKO SRIJEDE” je da informiše, edukuje i motiviše pojedince i zajednice da preuzmu aktivnu ulogu u zaštiti naše planete.

Projekat “EKO SRIJEDA” fokusira se na ključne aspekte ekološke odgovornosti, uključujući smanjenje otpada, recikliranje, očuvanje biodiverziteta i raznolikosti ekosistema, kao i promovisanje zelenih tehnologija. U saradnji sa ZEOS eko sistemom, projekt će takođe predstaviti inovativne pristupe u upravljanju elektronskim otpadom i njegovom recikliranju, što je ključno za očuvanje prirodnih resursa i smanjenje štetnog uticaja na okoliš.

“Svjesni smo problema sa kojima se suočava naša planeta i vjerujemo da je kroz obrazovanje i aktivno učešće moguće napraviti značajnu promjenu. Partnerstvo sa ZEOS eko sistemom omogućava nam da dodatno proširimo naš domet i efektivnost u promociji ekoloških vrijednosti”, poručuju sa Radija M.

Pridružite nam se svake srijede Radiju M i budite dio pokreta za zeleniju i održiviju budućnost. Za više informacija o “EKO SRIJEDI” i kako možete doprinijeti, posjetite web stranicu www.radiom.ba ili pratite društvene mreže.

O partneru projekta:

ZEOS eko-sistem je ovlašteni operater za zbrinjavanje otpadne električne i elektronske opreme u FBiH (e-otpada). Operater sistema je, ne za profit, pravno lice, koje je omogućilo svim pravnim licima besplatno preuzimanje i zbrinjavanje e-otpada. Naša vizija je stvoriti svjesnu zajednicu, koja prepoznaje opasnost nepravilnog odlaganja i tretmana e-otpada, kroz korištenje ZEOS-ovog sistema reciklaže, osiguravajući čistu i sigurnu životnu sredinu. Sada smo našu uslugu proširili i na preuzimanje e-otpada sa adrese građana, za koju se nadamo da će osigurati pozitivan doprinos i povećati stopu reciklaže u našoj državi. Ovime se pokazuje važnost ZEOS-a u cjelokupnom procesu upravljanja e-otpadom. Kao i do sada mi smo na raspolaganju svim državnim i nevladinim organizacijama za podršku i realizaciju projekata u oblasti zaštite okoliša, koji se tiču dobrobiti i unapređenja stanja i života naših građana.

Više informacija o projektu “Sakupljanje od vrata do vrata” dostupno je ovdje.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista