MENI

Gost Popodnevnog programa bio je Aleksandar Ilić, a govorili smo o baletnoj operi “Telefon”

Gost Popodnevnog programa bio je divni Aleksandar Ilić profesor, baletski igrač, koreograf i pjesnik. Diplomirani je komunikolog i magistar koreografije, osnivač i predsjednik Udruženja profesionalnih baletskih igrača, koreografa i baletskih pedagoga Srbija, a 2019. godine imenovan je za v.d. direktora Kulturnog centra Beograda.  

Aleksandra, nije lako predstaviti, a povod za današnje gostovanje je premijera opere “Telefon” koja će u petak 29. aprila biti izvedena u Narodnom pozorištu Sarajevo u 19 sati I 30 minuta. Reprizno izdanje očekuje nas dan poslije, 30. aprila na istoj sceni.

Menoti je pišući djelo po kojem je i nastala opera još 1947. godine predvidio problem koji je danas mnogo aktuelniji nego prije 75 godina.  Riječ je o tehničkim uređajima koji nas sve više vežu za sebe, a na duhovit način u 23 minute opera “Telefon” donosi nam ovu tematiku na daske koje život znače u Narodno pozorište Sarajevo.

Sa Aleksandrom smo govorili i o platformi Balkan Dance Project, kao i o profesionalnom pozivu balerina i baletana, te afirmisanju modernog i klasičnog baleta.

Cijelo gostovanje možete pogledati na linku:

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista