MENI

379633476_848548020243459_4713797019785618139_n

Kemal Hadžić: IDT konferencija je nekomercijalnog karaktera, želimo dovesti znanje u BiH

Nakon uspješnog prvog izdanja u Sarajevu se 28.09.2023. u hotelu Hills održava druga IDT konferencija koja donosi revolucionarna rješenja i inovativne pristupe digitalnoj transofrmaciji u svim industrijama.

Sa Kemalom Hadžićem, generalnim direktorom i vlasnikom konsultanske kuće Key Consulting, a ujedno i organizatorom druge IDT konferencije, razgovarali smo o samoj konferenciji, temama koje će se obrađivati te načinom održavanja konferencije.

“Mi dovodimo stručnjake iz digitalnog svijeta i svijeta tehnologije, dovodimo firme koje mogu pomoći u rješavanju problema, međutim ono što je jako bitno jeste da dovodimo i Evropsku banku za razvoj i obnovu(EBRD) koja pomaže firmama i sufinansira takve projekte,” rekao je Hadžić.

Na prvoj konferenciji su imali 120 učesnika, dok se ove godine već prijavilo 150. Prijave su otvorene do dana održavanja konferencije, a učešće je besplatno.

“IDT konferencija je nekomercijalnog karaktera, želimo dovesti znanje u BiH,” zaključio je Kemal Hadžić.

Što se tiče tema koje će biti obrađene tokom konferencije iz Key Conultinga posebno ističu jednu:

“Treću platformu ili temu koju bih predstavio, na koju sam zaista ponosan da je uopće možemo vidjeti ovdje u BiH jeste kompanija CargoX iz Slovenije, odnosno njihova platforma koja je riješila najveće probleme u logistici i transportu u svijetu, a to je razmjena elektronskih dokumenata. Ova platforma je najbrže rastuća na svijetu,” rekao je Hadžić.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista