MENI

larisa-ceric

Larisa Cerić; najbolja bh džudistkinja: “Kroz sport se daje više prednosti muškarcima nego ženama!”

Najbolja bosanskohercegovačka džudistkinja Larisa Cerić, bila je gost u popodevnom programu RadijaM.

BiH bi trebala biti ponosna na ženu poput Larise, jer se ona srcem zalaže kako bi prikazala BiH u što boljem svjetlu. Ovu sezonu je okončala na 8. mjestu najboljih takmičarki u kategoriji  vise od 78 kg na svjetskoj rang listi Međunarodne  džudo federacije.

Larisa Cerić je BiH trebala predstavljati na prošlogodišnjoj Olpimijadi koja je odgođena zbog pandemije koronavirusa. Larisa je dodala kako joj je to teško palo, jer je prošla godina trebala biti ključna za njenu karijeru.<br>”Otkazivanje Olimpijskih igara mi je teško palo, mada sam izvukla maksimum  u tom treutku, osvojoila sam peto mjesto na Grand Slemu u Budimpešti i peto mjesto na Evropskom Prvenstvu.

“Mislim da položaj žena nije zadovoljavajući. I kroz sport se daje više prednosti muškarcima nego ženama. Iako je sport taj gdje svi trebaju biti ravnopravni. Mediji i vlast su naklonjenijii prema muškarcima kada naprave rezultat, nego  prema ženama.

Iz razgovora smo saznali i kako se Larisa priprema za takmičenja, šta planira, a o čemu smo još razgovarali možete pogledati na linku:

https://www.facebook.com/watch/live/?v=259430458989419&ref=watch_permalink

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista