MENI

Naslovna

Najljepši razlog i najbolje vrijeme povratka Željka Bebeka u Sarajevo

Željko Bebek, pop-rock ikona naših prostora održat će 13. augusta koncert u Sarajevu, u prostoru Bosanskog kulturnog centra, s početkom u 21 sat.

Bit će to prvi solistički koncert Željka Bebeka u rodnom Sarajevu od početka njegove solističke karijere, a zajedno sa sinom Zvonimirom posjetio je Radio M, gdje je sa uživanjem govorio o svom radu, prisjetio se svojih koncerata i anegdota, ali i razgovarao o predstojećem koncertu.

Prepoznatljiva boja glasa, jedinstven karakter i neodoljiv šarm Bebeka su učinili jednom od najvažnijih i najutjecajnijih ličnosti muzičke scene naših prostora, a koncert u Bosanskom kulturnom centru koji nas očekuje 13. augusta zasigurno će biti nezaboravni muzički događaj za sve generacije publike.

Željko često dolazi u Sarajevo i za njega ga vežu posebna sjećanja.

“Ja se sjećam Sarajeva uvijek po ljudima. Kao da nikad nisam otišao odavde. Baščaršija uvijek daje poseban duh i kada prolazim čaršijom i gledam taj svijet imam osjećaj kao da nikada nisam otišao odavde, niti da se u Sarajevu, nikad ništa nije desilo, mada se svašta desilo, bilo je vremena kada je bio neprepoznatljiv, ali su ga vrijedni ljudi Sarajeva vratili…” – ističe Željko Bebek.

U razgovoru sa Nidalom Željko je rekao da ga za Bosanski kulturni centar vežu posebna sjećanja i emocije,

“Sretan sam što je moj prvi solistički koncert vezan za mjesto BKC-a” – rekao je Željko u razgovoru.

Na prvom solističkom koncertu koji će biti održan 13. augusta, sa Željkom će nastupati i njegov sin Zvonimir, koji je već četiri godine u bendu svog oca. Zvonimir će ove godine prvi put svirati pred sarajevskom publikom.

“Treme uvijek ima, pozitivne, ali ovaj put zasigurno i malo više, jer je ovo moj prvi put da sviram u Sarajevu. Dolazimo svake godine više puta u Sarajevo. Iako smo obišli cijeli svijet, nikako da dođemo u taj centar svijeta”- rekao je Zvone Bebek.

Zajedničkim snagama snimili su pjesmu “Kakav otac, takav sin”, a Zvone je rekao da je ta pjesma nastala u “jednom dahu” u dva ujutro i to bez pripreme.

U videu pogledajte cijeli razgovor.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista