MENI

operacija portugal luksemburg (1)

Nakon prvog treninga nogometne reprezentacije BiH u Pozitivnom jutru razgovarali smo sa selektorom Farukom Hadžibegićem

Operacija Portugal/Luksemburg startala je jučer za nogometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine, a na prvom treningu Zmajeva pojavilo se svih 19 nogometaša koje je selektor Faruk Hadžibegić očekivao na prvom okupljanju.

Sjajna atmosfera vlada u taboru naše selekcije, a trenutno ozbiljnijih povreda nema što je najbitnije. Nešto kasnije dolazak najavili su Ibrahim Šehić i Amir Hadžiahmetović koji su sinoć imali obaveze u prvenstvu Turske, kao i Edin Džeko pred kojim je finale nogometne Lige prvaka.

Portugal je prva prepreka, ali i apsolutni favorit, dok je selekcija Luksemburga posljednjih godina je u ekspanziji, brojni nogometaši igraju ozbiljan nogomet i članovi su “Liga petice” te odavno mečevi protiv njih nisu više “prijateljski dueli”. Javnost je dugo vremena priželjkivala poziv Saida Hamulića koji je prvenstvo Poljske zamijenio Ligom 1 u Francuskoj, ali na žalost nema status prvotimca u Toulouseu.

Obzirom da je okupljanje tek počelo selektor i stručni štab nisu načisto sa zdravstvenim biltenom, a kada su novi pozivi u pitanju priliku za debi bi mogli dobiti Dal Varešanović, Adrian Leon Barišić i već pomenuti Said Hamulić.

Meč sa Portugalom u Lisabonu na programu je 17. juna od 20 sati i 45 minuta, a tri dana kasnije u Zenici dočekujemo Luksemburg.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista