MENI

Organizator Whitesnake-a i Stinga u Sarajevu želi 2023. napuniti Koševo koncertom…

Sigurno ste čuli za nadolazeće velike koncerte: Whitesnake 19. jula u dvorani Mirza Delibašić; Sting 2. oktobra u Zetri. Iza organizacije koncerata velikih svjetskih imena širom regiona, poput ova dva koncerta koji će se održati u Sarajevu, stoji makedonska produkcija “Avalon”.

Riječ je o produkciji osnovanoj 1993. godine koja posljednje skoro tri decenije osim što organizuje koncerte zaista samo svjetskih imena uspješno daje dušu takvim eventima. Naime, Legendarni David Coverdale koncertom u Sarajevu zatvara poglavlje s Whitesnakeom u Evropi, a Sting u glavnom gradu Bosne i Hercegovine proslavlja rođendan na koncertu u Zetri.

Tim povodom, gost Popodnevnog programa bio je osnivač Avalon produkcije Boban Milošeski.

Razgovarali smo o ideji osnivanja promoterske produkcijske kuće Avalon, o svim velikim imenima sa kojima su radili koncerte, Boban je za naš program otkrio sa kim je bilo najteže raditi, ko je najjednostavniji za saradnju, a nagovijestio nam je i moguća nova velika imena u glavnom gradu BiH.

“Kada govorimo o velikim koncertima moje su ambicije vezane za Koševo. Dakle, ako govorimo o velikom stadionskom koncertu u 2023. godini, a zna se ko može da napuni stadion, to su samo bendovi tipa AC/DC, Metallica, Coldplay, Guns N’Roses, Red Hot Chilli Pepers, Robbie Williams, ja radim i biram da se to desi u Sarajevu, prije nego u Skoplju ili Beogradu.” rekao nam je Boban Milošeski i pred kraj razgovora time ‘zagolicao naše želje i očekivanja’.

Cijeli razgovor možete pogledati u nastavku:

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista