MENI

BH Naucnice 700_400

Uspješno smo započeli drugu sezonu projekta “Dižemo glas za vas”

U Bosni i Hercegovini postoji mnogo talentovanih žena koje su predane naučnom istraživanju i inovativnim projektima. Kao društvo, moramo više da cijenimo njihove doprinose i omogućimo im priliku da se istaknu i promovišu kao lideri u svojim poljima.

Upravo zbog toga, sa ponosom predstavljamo projekat kojim promovišemo bosanskohercegovačke naučnice i žene u nauci. Cilj kampanje je da se istaknu njihovi uspjesi i da se inspirišu drugi.

U okviru projekta, istaći ćemo neke od najtalentovanijih bosanskohercegovačkih naučnica koje su ostvarile značajne uspjehe u svojim oblastima. Među njima su profesorice, istraživačice te inovatorke iz različitih naučnih disciplina, koje su posvetile svoje živote sticanju novih saznanja i rješavanju kompleksnih problema.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Radio M (@radiom_bih)

Ove žene predstavljaju primjere sjajnih lidera u svojim poljima, ali također i inspiraciju za sve nas da radimo naporno i da se trudimo da budemo najbolji u onome što radimo. Pored toga, kampanja će takođe promovisati važnost inkluzivnosti i ravnopravnosti u nauci, te kako stvaranje boljeg okruženja za sve naučnike i naučnice može dovesti do napretka u nauci i tehnologiji.

Pozivamo sve da se pridruže našem projektu u promovisanju bosanskohercegovačkih naučnica i žena u nauci, te da zajedno radimo na stvaranju bolje budućnosti za sve nas.

Vašu snagu, ljubav i požrtvovanost slavimo svakog dana.

Žene u nauci govore za program Radija M!

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista