MENI

image-682

Željko Samardžić priprema novi album na kojem će se naći i pjesme jedna o Mostaru, a druga o ocu

Željko Samardžić, jedan od najpopularnijih i najvoljenijih vokalnih interpretatora na našim prostorima govorio je za “Pozitivno jutro.”

Samardžić vrijedno radi na novom albumu koji bi svjetlo dana trebao ugledati na zimu, a uz to putuje od grada do grada širom regiona gdje ima nastupe.

Uzevši u obzir njegovu višedecenijsku karijeru i brojne nastupe morali smo ga zamoliti da nam otkrije tajnu kako održava svoje glasnice.

“Za glas je najbitniji san. Ja obavezno odspavam sat, dva gdje god da imam nastup. Druga stvar kada ste u društvu gdje je glasna muzika, gdje se glasno priča vi šutite,” reko je Željko.

Dok jedva čekamo njegov album, Samardžić će nas obradovati novom – starom pjesmom “Imaš me u šaci,” za koju je uradio novi aranžman i spot kao i novim duetom na kojem je radio sa mladim, perspektivnim momcima iz Hrvatske.

Što se albuma tiče on će svjetlo dana ugledati na zimu.

“Jedva čekam da ga podijelim sa vama, da ne bude samo moj,” rekao je o albumu.

Na novom albumu će se naći pjesma o ocu i lokalpatriotska koja će biti posvećena svim Mostarcima.

“Svi smo pjevali o majkama, a ja ne znam neku pjesmu o ocu. Tako da sam odlučio napraviti divnu pjesmu o ocu, ko god da je slušao rekao mi je da je nisam otpjevao, nego oplakao. Valjda će se u njoj naći svako ko je izgubio oca, ali i oni koji ga imaju i vole ga.”

Što se tiče lokalpatriotske pjesme Željko kaže da je ona posvećena svim Mostarcima širom svijeta te da se nada da će uskoro ugledati svjetlo dana.

“Mišo Marić napravio je divan tekst, ja sam odnio Geronimu koji je komponovao. Pjesma ima divnu priču i bliža je mostarcima zato što u tekstu ima detalja koje samo oni znaju.,” rekao je Željko.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista