MENI

issg

Zulfić i Barlov: Išli smo zajedno na takmičenja i tako postali najbolji drugovi

Gosti Popodnevnog programa Radija M su bila dva zlatna dječaka, uspješni sportisti, evropski prvak i evropski rekorder, a prije svega dva najbolja druga, dva Ismaila.

Iza njih je sjajan nastup u Berlinu na Mitingu svjetske serije , gdje su ostvarili zapažene rezultate. U kategoriji juniora u disciplini 50 metara delfin Ismail Barlov osvojio je srebrnu medalju, dok je Ismail Zulfić zauzeo četvrto mjesto u apsolutnoj kategoriji.

“Još uvijek se nismo odmorili od puta, odmah smo nastavili da treniramo, još jače se pripremamo za naredna takmičenja. U Berlinu je bilo super, veoma sam zadovoljan svojim rezultatom. “, kazao je Barlov.

Zulfić, evopski rekorder, od dječaka koji nije znao plivati i bojao se do evropskog rekordera, je li ti nekad bilo teško ili naporno, pogotovo jer putuješ iz Zenice, da li si nekad pomisilio mrsko mi je na trening?

“Navikao sam, nije mi nikad bilo mrsko da idem na trening, jer mi je baš lijepo na trenigu, družim se sa drugarima.”, kaže Zulfić koji je u Berlinu oborio rekord star 22 godine.

Zulfić trenira aktuvno već 8 godina, a Barlov 6 godina. Upoznali su se na bazenu i od tada osim na bazenu vrijeme provode družeći se uz igrice.

“U početku kad sam tek došao samo sam znao održavati u vodi. Kad sam došao, vidio sam Ismaila, on je već znao i baš me iznenadio kako dobro pliva. I tako je sve počelo, išli smo zajedno na takmičenja i postali najbolji drugovi.”, prisjeća se Barlov.

“Igramo igrice zajedno. Volimo igrati Fortnite. “, dodaje Zulfić.

Velika podrška i vjetar u leđa za njih je i njihov trener Amel Kapo uz kojeg Zulfić pobijedio strah od vode.

“Baš je divno čuti ovo odnjih dvojice, jer mi to ne gledamo na taj način, evo ja, uvijek gledam naprijed. Onda kada vidimo iza sebe šta smo sve uradili i šta je ostalo iza nas, Boga mi veliko. Kada imate strah od vode to zna ostaviti terazmu za cijeli život. Od dječaka koji ima strah od vode do evropskog prvaka je trnovit put, ali eto njemu je tek 13 godina, ko zna šta ga još čeka.”, kazao je Kapo.

Ismail Barlov bio je zlatni u kategoriji juniora u disciplini 100 metara prsno apsolutna kategorija, a prije toga je u aprilu u Madeiri historijski rezultat u disciplini 50 metara prsno i postao prvak Evrope. On je do naslova prvaka Evrope stigao s vremenom 1:01:15. Također isplivao je normu za Paraolimpijske igre u Parizu.

“Moj glavni cilj je bio da odem na Paraolimpijske igre. Cilj mi je da idem 50 metara prsno ispod minute.”, kazao je Barlov.

Ismail Zulfić će imati priliku također da ostvari normu za Pariz za vikend. U Sarajevu će se održati Međunarodni paraplivački miting.

Kompletno gostovanje Zulfića, Barlova i njihovog trenera Amela Kape možete pogledati na linku ispod.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista