MENI

image-285

Na Ravnoj planini od juna Dino park

Ravna planina, u blizini Sarajeva, priprema se da proširi ponudu kako bi privukla još više posjetilaca svih uzrasnih dobi. 

Tako bi sadržaj trebao obogatiti “Dino park”, replike dinosaurusa u prirodnoj veličini. Ovaj park je projektovan da bude najsadržajniji zabavno – avanturistički park koji će obogatiti vrijeme provedeno u prirodi, posebno za najmlađe, koji će zajedno sa svojim roditeljima stvoriti nezaboravne uspomene.

Njegova lokacija na Ravnoj planini, obasjana Suncem i okružena gustom šumom, sa uređenim stazama za razledanje, pružiće svima doživljaj kao da su stigli pravo u drevni svijet dinosaura, navode iz Ski centra “Ravna planina”.

Veliki T-rex, strašni Spinosaurus, čupavi Stegosaurus i visoki Brachiosaurus samo su neki od dinosaura koje će posjetioci moći vidjeti u njihovom realističnom izgledu i veličinama od 8-20 m. Svaka replika će biti opremljena s posebnim mehanizmima koji će omogućiti pokrete poput otvaranja i zatvaranja usta, pomjeranja vrata gore-dole, lijevo-desno kretanje glave, pomicanja očiju i repa, a sve to sinhronizirano s zvukovima koji dodatno oživljavaju atmosferu.

Djeca, će imati priliku naučiti više o dinosaurusima, njihovom životu, staništima i izumiranju kroz interaktivne eksponate, informativne ploče i edukativne programe koji će biti dostupni unutar parka. 

Otvaranje je najavljeno za juni. 

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista