MENI

image-123

Bajramski koncert ‘Bajram dođe, mirišu avlije’ 10. aprila u Skenderiji

Tradicionalni bajramski koncert ‘Bajram dođe, mirišu avlije’, koji organizira Medžlis Islamske zajednice u Sarajevu, bit će održan u dvorani ‘Mirza Delibašić’ KSC Skenderija 10. aprila, s početkom u 20 sati. Koncert će biti humanitarni, a novac od prodatih karata usmjeren za pomoć narodu Palestine.

– Svjedočimo svakodnevno kroz kakva iskušenja prolaze stanovnici Gaze, koji su izloženi stalnim napadima i suočavaju se s oskudicom hrane i ostalih životnih potrepština. Odlučili smo da se, i na ovaj način, pridružimo naporima Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini da ugroženom stanovništvu osiguramo prijeko potrebnu podršku – izjavio je pomoćnik glavnog imama Medžlisa Sarajevo Miralem-ef. Babajić.

Novac, koji bude prikupljen od prodatih ulaznica bit će upućen u Palestinu, putem Islamske zajednice i njenih partnerskih organizacija koje djeluju na području Gaze.

– Osim što će prisustvovati događaju, za koji se nadamo će ispuniti njihova očekivanja u muzičkom, duhovnom smislu, vjerujemo da će svi biti zadovoljni i spoznajom da su na taj način učinili i dobro djelo, pomogli onima kojima je danas naša pomoć itekako potrebna – dodao je efendija Babajić.

Koncert je dio projekta Medžlisa Sarajevo i Turističke zajednice Kantona Sarajevo Visit Sarajevo – Feel The Spirit of Ramadan. Ulaznicu, po cijeni od deset KM, moguće je kupiti putem platforme Kupikartu.ba.

– Na koncertu će, između ostalih, nastupiti Sami Özer, Mustafa Demirci, Burhan Šaban, Hor ‘Hamza’, Naida Kraljić, Kenan Mačković, Kenan Hasić i Ibrahim Bilčević – saopćila je Agencija MINA. 

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista