MENI

image-700

Božićnim koncertom 14. decembra u Sarajevu počinju ‘Napretkovi božićni dani’

Božićni dani u Sarajevu počet će božićnim koncertom Hrvatskog kulturnog društva (HKD) Napredak u srijedu, 14. decembra, u Narodnom pozorištu s početkom u 20 sati.

Događaj je to koji iz godine u godinu podiže ljestvicu kvalitete, sadržaja i posjećenosti. Uz pratnju Sarajevske filharmonije soprani Elvira Hasanagić i Nela Šarić, mezzosopran Ivana Srbljan, tenor Roko Radovan i baritoni Matija Meić i Tomislav Perić, a pod ravnanjem dirigenta Darijana Ivezića, provest će posjetitelje kroz bisere operne i operetne literature, ali i sjajne arije kao i tradicionalne božićne pjesme, odvesti u neke druge dimenzije i zasigurno donijeti dah svjetskih pozornica i izvedbi u kojima su ovi istaknuti umjetnici briljirali, priopćeno je iz HKD-a Napredak.

Napretkovi božićni dani znani su i po svojim sportskim događajima, tako će Teniski centar Koševo biti domaćin 11. po redu Napretkovog međunarodnog božićnog teniskog turnira koji je na programu od 15. do 17. decembra i koji će biti odigran u parovima. Ovo je sportski događaj koji okuplja preko 100 tenisera a koji ove godine uvodi i novinu, a to je igra u parovima za dame.

U sportskom duhu, približavajući se najradosnijem katoličkom blagdanu Božiću, na sportskim terenima u Doglodima bit će održan 23. po redu Napretkov božićni turnir u nogometu, a koji će se odigrati u subotu i u nedjelju, 16. i 17. decembra. Kao i do sada snage će odmjeriti 12 mladih ekipa sazdanih od dječaka uzrasta od 12 i 13 godina.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista