MENI

image-681

Četvrtkom zaronite u drugačije iskustvo noćnog izlaska u Zemaljskom muzeju BiH (Galerija)

Zemaljski muzej u saradnji sa partnerima u četvrtak, 29. novembra započinje akciju “Četvrtkom izlazim u Zemaljski muzej BiH”, kada će u vrijeme održavanja Festivala svjetla Sarajevo u periodu od 18:30 do 22 sata otvoriti svoja vrata ne samo u botanički vrt, nego i u ostatak Muzeja.

Cilj ove akcije je da se, posebno mladim građanima Sarajeva i Bosne i Hercegovine, ali i turistima tokom zimske turističke sezone, pruži potpuno drugačije iskustvo noćnog izlaska, pa će uz kupljenu ulaznicu za Festival svjetla Sarajevo satima moći istraživati sva ona bogatstva koja čuva Zemaljski muzej BiH i bogate svjetlosne postavke u Botaničkom vrt Zemaljskog muzeja BiH.

Podsjećamo, u subotu je u Zemaljskom muzeju BiH za Dan državnosti Bosne i Hercegovine otvoreno prvo izdanje Festivala svjetla Sarajevo, koji će trajati sve do Dana nezavisnosti BiH, 1. marta 2024. godine.

Priliku da prvi vide svjetlosne postavke u botaničkom vrtu Zemaljskog muzeja BiH dobili su sarajevski influenseri, odnosno ljudi koji već godinama predano, bez ikakvog drugog interesa, osim da u najboljem svjetlu prikažu svoj grad, promoviraju Sarajevo kao turističku destinaciju.

U noći otvorenja Festival svjetla Sarajevo posjetili su i najpoznatiji travel influenseri u regiji – Kristijan i Andrea Iličič, kojima su ispred Festivala svjetla Sarajevo i Visit Sarajeva uručene kartice “Ambasadora Festivala svjetla Sarajevo” i čija nesebična podrška će zasigurno doprinijeti promociji Festivala svjetla Sarajevo u regiji i privlačenju posjetitelja u Zemaljski muzej BiH, ali i turista u Sarajevo.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista