MENI

CJ 1

Crvena jabuka nastupila u Jajcu

Bend koji već 40 godina suvereno vlada domaćom pop-rock scenom, Crvena jabuka, u subotu je održao koncert za pamćenje na Plivskom vodopadu u Jajcu, u sklopu Kraljevskog festivala zabave.


Koncert je bio svojevrsna retrospektiva svih najvećih hitova ove kultne grupe, a u publici su bili fanovi najrazličitijih generacija. Svi su oni euforično dočekali Žeru i Crvenu jabuku odmah po njihovom izlasku na binu, a atmosfera je bila odlična do samog kraja koncerta.


„Dirlija“, „Tugo nesrećo“, „Nekako s proljeća“, „Volio bih da si tu’, „Tuga, ti i ja“, „Vjetar se vezat ne može“ samo su neki od velikih hitova u kojima je publika sinoć uživala i uz koje su odrasle generacije.


Plivski vodopad u centru grada Jajca jedan je od dvanaest najljepših na svijetu, a koncertna bina koja je napravljena isključivo za potrebe ljetnih događanja na ovom posebnom mjestu, uz sam vodopad, čini ovu ljetnu pozornicu jedinstvenom u Bosni i Hercegovini ali i šire.


Nakon spektakla uz Crvenu jabuku,sinoć su na ovoj pozornici nastupili velikani dalmatinske klapske pjesme – Tomislav Bralić i klapa Intrade!


Kraljevski festival zabave ove se godine u Jajcu održava drugu godinu zaredom, u organizaciji JU “Agencije za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca“ i mostarske agencije Inter Connect.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista