MENI

naslovna ferhadijjjaaa

Danas će se u Sarajevu održati peta TEDxFerhadija konferencija pod nazivom Challenging the Status Quo

TEDxFerhadija konferencija, u već mnogima poznatom formatu, se ove godine održava po peti put u Sarajevu.

Pod nazivom Challenging the Status Quo, ovogodišnji događaj ima za cilj da adresira goruće probleme koje svakodnevno susrećemo, kako u svijetu, tako i u lokalnim zajednicama. Konferencija se održava 09.04.2022. godine u prostorijama Pozorišta mladih u Sarajevu sa početkom u 11 sati.

Prvi put održan 2019. godine, TEDxFerhadija predstavlja nezavisno organiziran TED događaj, s glavnim ciljem predstavljanja „ideja vrijednih širenja“ kroz učešće mngobrojnih govornika tokom prethodnih događaja. TEDx konferencije svaki put imaju drugu temu koja, poput i ovogodišnje, adresira probleme i situacije u lokalnoj zajednici.

Inicijativu TEDxFerhadija konferencija i snažnu poruku koju ona nosi i ove godine prepoznali su i ovogodišnji govornici, od kojih se ističu Matt Field, ambasador Velike Britanije u BiH, Johanna Strömquist, ambasadorica Švedske u BiH, poduzetnici poput Sabine Softić, Jasne Pleho i Senada Alibegovića.

„Od svog osnivanja, TEDxFerhadija konferencija je okupila više od 100 ljudi iz cijele zemlje različitog porijekla, vjerskih uvjerenja, seksualnih orijentacija i drugih jedinstvenih osobina, koji su se dobrovoljno udružili kako bi Sarajevo stavili na globalnu mapu TEDx događaja, te doveli inspirativne ličnosti na scenu koji su lokalnoj zajednici, ali i svijetu, podijelili svoje ideje vrijedne širenja. U 2022. godini, TEDxFerhadija obilježava svoju veliku prekretnicu od 5 godina i 4 događaja koja se održavaju u Sarajevu novom konferencijom pod nazivom „Challenging the Status Quo“. Za ovaj događaj, na bini će biti samo lokalni govornici koji će pokazati kako nastoje da pomjeraju granice u svakodnevnom životu, kao i kako svako od nas može i treba to učiniti,“ izjavio je Ismar Lačević, organizator konferencije i osnivač TEDxFerhadija.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista