MENI

image-395

Family day na Trebeviću: “Žičarom zbriši, zdravo diši”

U subotu 21.01.2023. od 10.00-16.00 JP Sarajevo organizuje događaj Family day na lokalitetu Trebević.

Radi se o događaju Family day “Žičarom zbriši, zdravo diši” koji će obuhvatiti druženje, zabavu, edukaciju za cijelu porodicu sa akcentom na djecu i važnost boravka u prirodi na čistom zraku, ali i povezivanju sa porodicom.

Kvalitetno provedeno vrijeme sa porodicom je važno u vremenu kada sve manje imamo vremena jedni za druge, a naročito kada djeca sve više koriste društvene platforme i svoje norme ponašanja preuzimaju sa društvenih mreža.


Vodeći računa o zdravlju, a znajući činjenicu da je Sarajevo u zimskim mjesecima jedan od najzagađenijih gradova na svijetu, došli su na ideju da organiziranim sadržajem animiraju što veći broj sugrađana do dođu na obronke planine Trebević. Sama ideja je da se ne koriste automobili taj dan za dolazak , jer vožnja trebevićkom žičarom je poseban doživljaj i za ovu priliku obazbijedili smo popusta za povratnu kartu za sve posjetitelje sa prebivalištem u BiH u iznosu od 4 KM.


Iz JP Sarajevo pozivaju sve ljubitelje prirode, čistog planinskog zraka i druženja da subotu provedu na Trebeviću 21.01.2023. u periodu od 10.00-16.00 sati.


Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista