MENI

IMG_4581

‘Kids&Teens Fashion Day’ oduševio najmlađe koji su donirali garderobu za SOS Dječija sela

Ljubitelji mode iz naše zemlje, ali i iz regiona posljednjih dana okupili su se u glavnom gradu BiH na “Leda BH Fashion Weeku Sarajevo Live & Digital” (BHFWSA).

Kao najveći modni događaj u Bosni i Hercegovini, BH Fashion Week Sarajevo se neprestano razvija, predstavljajući etablirane BH modne ikone, a istovremeno promovirajući talente u usponu.

Na “Leda BH Fashion Weeku Sarajevo Live & Digital”, koji se održava do 25. juna, publika uživa u predstavljanju više od 45 afirmiranih i neafirmiranih dizajnera bosanskohercegovačke modne scene, ali i nekoliko inozemnih modnih brendova.

U sklopu ovog jedinstvenog modnog događaja po prvi put je održan “Kids&Teens Fashion Day”, vrhunski modni događaj za najmlađe i najslađe.

Ljubitelji mode su istinski uživali u ekskluzivnom prostoru poslovnog objekta “Galerija Tower”.

Dan mode i stila bio je posvećen djeci i roditeljima ljubiteljima lijepog, modernog i kvalitetnog stila i načina života.

– U sklopu “Kids&Teens Fashion Daya” održane su revije modnih brendova “Pands Kids”, “Lego Store”, “Alma design by A”, “Fisher Price”, “Barbie” i “Asja Design”… Djeca su uživala u “Pez” bombonama, “Quickie” kroasanima, družila se sa maskotom igraone “Play korner” i fotografisala se sa “Barbie”. “Kids&Teens Fashion Day” bit će održavan kao sastavni dio ovog i svih narednih BHFWSA, a njegov cilj je da se našim najmlađim i njihovim roditeljima, po ugledu na svjetske trendove, obezbijedi učestvovanje na najvišem profesionalnom nivou u praćenju novih modnih trendova. Ovim projektom BHFWSA želi podržati dječiji modni dizajn, kao i proizvodnju i plasman dječijih proizvoda na bh. tržište – kaže Alma Musliović, direktorica modne agencije “NovamaS” i jedna od organizatorica “Kids&Teens Fashion Daya”.

“Kids&Teens Fashion Day” imao je i humanitarni karakter i najmlađi su za vršnjake iz SOS Dječija sela BiH donirali second hand odjeću.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista