MENI

Group of energetic young people dancing at a party in a nightclub
Group of energetic young people dancing at a party in a nightclub

Kraj Sarajevo Film Festivala ne znači i kraj zabave u glavnom gradu BiH

Ovih dana glavni grad Bosne i Hercegovine je centar sijeta zahvaljujući 28. izdanju Sarajevo Film Festivala, a ukoliko ste do danas propustili da osjetite dio filmske čarolije, još nije kasno. Iskoristite ovaj petak i budite dio filmske čarolije. Film koji će obilježiti posljednju noć SFF-a, ali i uz čiju ćemo projekciju ispratiti festival je “Praznik rada” bh. reditelja Pjera Žalice. Prikazuje se na čak šest lokacija u Sarajevu. Ukoliko ste propustili da pogledate film “Sigurno mjesto” hrvatskog reditelja Juraja Lerotića, koji je ujedno i dio Takmičarskog programa, možete to učiniti večeras u 18 sati u Cineplexxu. Film “Blizu/Close” možete također pogledati u Cineplexxu s početkom u 19 sati. Tu je i film “Skroz Sarajevo” koji je na rasporedu u 21 sat na Summer Screenuu blizini kina Meeting Point. U sklopu programa Kinoscope Surreal gledatelji mogu pogledati film “Huesera” čija je projekcija večeras u 22 sata u Cineplexxu.

KLABIKA V SOLOMUN – THE CONTINUUM

Večeras će se održati spektakl za zatvaranje 28. izdanja Sarajevo Film Festivala u centru grada – ispred Vječne vatre. Ljubitelji elektronske muzike i odlične atmosfere večeras će “ispratiti” ovogodišnji SFF uz jednog od najpopularnijih muzičara DJ svjetske scene, Solomuna. Rođeni Travničanin je na svom Instagramu podijelio dio atmosfere iz 2019. kada je posljednji put priredio Sarajlijama spektakl, otkrivši kako se raduje ponovnom susretu. Ulaz će, kao i prošloga puta, za posjetitelje biti besplatan.

VISIT SARAJEVO – Rukometni Kup

Rukometni klub Vogošća u saradnji sa Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo – Visit Sarajevo, organizuje međunarodni rukometni turnir. U dvorani KSC Amel Bečković i na Ilidži kao drugoj lokaciji, 20. i 21.8.2022. godine gledajte utakmice između našeg kluba i – RK Nexe (HRV), RK Velenje (SLO), RK Partizan (SRB), RK Izviđač i RK Gračanica.

Izložba “Tragovi jednog vremena – Filmski plakat 1945. – 1970.” 

Izložba “Tragovi jednog vremena – Filmski plakat 1945. – 1970.” postavljena je u okviru programa Festival u Centru, a može se pogledati svakim danom od 12 do 22 sata. Izložba će ostati postavljena do 12. septembra 2022. Riječ je o galeriji 36 crno-bijelih fotografija koja priča potresnu priču, a djela su poredana određenim redoslijedom tako da se prepoznaju njen početak i kraj.

Izložba Milomira Kovačevića”I konje ubijaju, zar ne”

Sarajevski fotograf Milomir Kovačević Strašni u galeriji Zvono /Charlama na Skenderiji otvorio je izložbu “I konje ubijaju, zar ne”. Riječ je o galeriji 36 crno-bijelih fotografija koja priča potresnu priču, a djela su poredana određenim redoslijedom tako da se prepoznaju njen početak i kraj. Izložba će trajati sve do 10. septembra. Do kraja Sarajevo Film Festivala, radno vrijeme je svakoga dana od 10 do 18 sati, izuzev nedjelje, dok će nakon festivala radno vrijeme biti od 12 do 15 sati.

PETAK:

RNB FRIDAY-Sloga

Seka Aleksić-Bistra voda

SFF Week, DJ Jasmine-Barometar

Neo stereo-City Pub Sarajevo

EDIB D-ALL NIGHT LONG-Trezor

SUBOTA

RESIDENT DJ. Live Music-Sloga

Ljuba Aličić-Bistra voda

ADNOIR ALL NIGHT LONG-Trezor

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista