MENI

image-595

Kulturno-umjetničko društvo “Lola” predstavlja završni koncert pod nazivom “Kroz sokake tradicije”

U subotu, 23. septembra 2023. godine, s početkom u 19:30, pozivamo sve ljubitelje tradicionalne kulture i umjetnosti da se pridruže spektaklu koji će se održati u prostorijama Dječije kuće na Grbavici. Naša čast je predstaviti vam završni koncert pod nazivom “Kroz sokake tradicije”, koji se održava u sklopu istoimenog projekta, a sve to zahvaljujući Regionalnom programu lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2).

Ovaj projekat je finansiran od strane Evropske unije (EU) i implementiran od strane Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP), uz dragocjenu podršku Općine Novo Sarajevo, te u organizaciji kulturno-umjetničkog društva “Lola”.

Naša publika će imati jedinstvenu priliku da uživa u izvođenju pripremnih i izvođačkih folklornih ansambala, koji će predstaviti tradicionalne igre iz Bosne i Hercegovine. Ova predivna večer će biti dodatno obogaćena uz pratnju narodnog orkestra koji će izvesti instrumentalne kompozicije koje oživljavaju bogatu kulturnu baštinu našeg kraja.

Gosti koncerta će biti svjedoci ukupno šest impresivnih koreografija koje će izvesti naši talentovani folklorni ansambli, uz virtuozne izvedbe narodnog orkestra. Ova umjetnička poslastica će nas provesti kroz bogatu tradiciju i naslijeđe koje čini srž naše zajednice.

ReLOaD2 projekat ima za cilj jačanje partnerstava između lokalnih vlasti i civilnog društva na Zapadnom Balkanu. Kroz ovaj projekt, postavljen je model transparentnog projektnog finansiranja organizacija civilnog društva iz budžeta Jedinica Lokalne Samouprave (JLS).

Pozivamo sve građane, zaljubljenike u tradiciju i kulturu, da se pridruže ovom nezaboravnom događaju.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista