MENI

image-477

Na pozorišnom Trgu Susan Sontag prva repriza baletnog triptiha “K’o nekad u osam”

U utorak, 19. 9. 2023. godine sa početkom u 20:00 sati, na pozorišnom trgu Susan Sontag, publika će imati priliku uživati u izvedbi prvog dijela baletnog triptiha „K’o nekad u osam“, rađenog u koreografiji i režiji Ekaterine Vereshchagine. U baletu „K’o nekad u osam“ članovi baletnog ansambla plesat će na muzičke hitove 70-tih godina.

U predstavi učestvuju solisti i članovi ansambla Baleta NPS: Nataša Gaponko, Zulejha Kečo, Ivan Salonski, Darika Dunganova, Amina Sulejmanagić, Bulat Gareev, Goran Staniškovski, Boris Vidaković i Denis Zhuchenko.

BALETNA ČAROLIJA

Prvi dio večeri je rezervisan za „Baletnu čaroliju“ u izvedbi članova baletne škole “Aurora” KUD „Baščaršija“, te članova BASICS škole. Na programu će se naći numere: Prijatelji – Prvi baletni koraci i stvaranje prijateljstva kroz umjetnost. Polka-Mazurka – okretna međukulturalna igra, Waltz music Enchanted Ballroom muzika gotičkog valcera. Farruca forma flamenca – kroz koju se otkriva nevjerovatna snaga i ravnopravnost. Freedom – sloboda kao najvažniji segment ljudskog bivstvovanja.

„Baletna čarolija“ počinje u 19:00 sati.

Foto: Velija Hasanbegović

NPS

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista