MENI

IMG-136b7f2380d91f152f8880a89bf4324f-V 1

Najava aktivnosti trećeg dana u Dječijem gradu

Jučer je u prepunoj dvorani Doma mladih u okviru programa za djecu Ježevu kućicu, filcanu priču ispričale su bibliotekarke Suzana Dedić i Vesna Čopra djeci iz vrtića Lužani i OŠ Šip.

Jasmina Kos i profesorica historije, Senika Okić, iz škole za slijepu i slabovidnu djecu predstavile su prvu taktilnu slikovnicu na Brajevom pismu učenicima OŠ Isak Samokovlija. To je bilo jedno neobično i dragocjeno iskustvo za naše najmlađe posjetitelje. Učenicima srednje škole iz Ilijaša Amra Čengić je predstavila aktivnosti i programe Američkog kutka Biblioteke Sarajeva.

Sa Adelom Subašić Kopić iz Astronomskog društva ORION djeca iz škole za slijepe i slabovidne,School and School su uživala u Svemirskim avanturama. Almir Hukić nam je predstavio svoju knjigu Bajke iz čarobne škrinje. Sa Senkom Bešlić djeca su cvrkutala najljepše priče koje je prevela sa perzijskog jezika.

Kao šlag na tortu sve smo začinili sa promocijom knjige Izvodili smo bijesne gliste na raspustu, najmlađe autorice sajma učenice Farah Trešnjo. Farah i njeni prijatelji su prenijeli atmosferu igranja i druženja u parku Hastahana svojim drugarima iz OŠ Isak Samokovlija. Hvala i direktorici JU Bibliiteke Sarajeva, Merimi Lendo, što je dala podršku cjelokupnom projektu i danas posjetila ovu divnu čaroliju.

Danas nastavljamo naše putovanje u čarobni svijet priča.

PROGRAM 19.4.

11.00 Priče iz srcolike zemlje,Elvir Halilović
12.00 Kako nastaju boje, Kašmir Huseinović
13.00 Karankoči Koči, romska bajka, Hedina Tahirović, Dalibor Tanić
13,40 Igrokaz po tekstu Šukrije Pandže, adaptacija bibliotekarke Vesne Omeragić, izvode članovi bibliotečke sekcije OŠ Mirsad Prnjavorac
14.00 Smaragda Klino, Vratničke igrarije
15.00 Američka kultura with YES Students
18.00 Centar za kulturu Jelića, Balet

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista