MENI

1

Napretkov svečani božićni koncert večeras u Narodnom pozorištu Sarajevo

Hrvatsko kulturno društvo “Napredak” je 2022. godinu obilježilo značajnim brojem manifestacija upriličenim u čast obilježavanja 120 godina od utemeljenja tog kulturnog društva.

Kao kruna jubileja i predanog rada večeras će u Narodnom pozorištu Sarajevo biti održan “GALA 120 na dar – Napretkov svečani božićni koncert”.

Pod ravnanjem dirigenta Zagrebačke opere, maestra Josipa Šege nastupit će neki od najvećih opernih i koncertnih umjetnika aktualne glazbene scene u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Proslavljeni bas-bariton velike internacionalne karijere i nacionalni prvak Republike Hrvatske Giorgio Surian, prvakinja Zagrebačke opere, sopranistica Valentina Fijačko Kobić, mladi bariton, već sada česti gost nekih od najvećih opernih i kulturnih središta Europe, prvak Osječke opere, Leon Košavić, također prvak Osječke opere, renomirani bas Berislav Puškarić, mlada operna nada, laureatkinja nekoliko međunarodnih natjecanja, sopranistica Josipa Bilić i solista Sarajevske opere, bas Ivan Šarić, uz orkestar Sarajevske filharmonije.

Glasovi su to koji će nas kroz bisere operne i operetne literature kao i tradicionalne božićne pjesme odvesti u neke druge dimenzije i zasigurno donijeti dah svjetskih pozornica i izvedbi u kojima su ovi istaknuti umjetnici briljirali, saopćeno je iz HKD “Napredak”.

Hrvatsko kulturno društvo “Napredak”, širom otvarajući vrata za sve ljubitelje ove vrste glazbe, dobronamjernike, svoje članove i simpatizere želi zahvaliti i pokazati još jednom svoju misiju u službi čovjeka.

Ulaz na Napretkov gala božićni koncert, koji će početi u 20.00 sati, je slobodan. 

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista