MENI

image-195

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana sjećanja na genocid u Srebrenici: Instalacija autorskog rada i interpretacija poeme u produkciji Narodnog pozorišta

Narodno pozorište Sarajevo povodom obilježavanja Međunarodnog dana sjećanja na genocid u Srebrenici, u četvrtak 11. jula 2024. godine prirediti će instalaciju autorskog rada Velije Hasanbegovića i poemu u interpretaciji Emine Muftić.

Instalacija autorskog rada Velije Hasanbegovića iz ciklusa „Potočarske sjene“ biti će postavljena na zgradi Narodnog pozorišta Sarajevo 11. jula u 21:00 sati, dok će u istom terminu „Pjesmu o Srebrenici“ autora Abdulaha Sidrana čitati Emina Muftić.

Postavka fotografije “Potočarske sjene”, kroz objektiv Velije Hasanbegovića, otkriva bol i patnju kroz koju je prošao i još uvijek prolazi narod Podrinja i nakon preživljenog genocida. Riječ je o fotografiji Srebrenice i Memorijalnog centra u Potočarima koje fotograf bilježi već petnaest godina.

Glumica Narodnog pozorišta Sarajevo Emina Muftić izjavila je da i u godini u kojoj nas je, nažalost, napustio Pjesnik, njegovom pjesmom “Srebrenica”, odati će poštu žrtvovanom gradu i srebreničkim žrtvama.

Dodaje da je naše živote obilježila Srebrenica, a jedan od književnika i pjesnika čiji su svijest i srce bili uz ovaj grad je i Abdulah Sidran.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista