MENI

image-554

Predstava “Dječak Mraz, Mrazov unuk” u Pozorištu mladih Sarajevo

Dječak Mraz, Djeda Mrazov unuk, dobija zadatak da ove godine podjeli paketiće umjesto njega, jer je Djeda Mraz upao u zaleđeno jezero i grozno se prehladio. Dječak Mraz se brzo umorio, pa je malo u djedicinoj fotelji odkunjao. Za to vrijeme zločesta Trolica je ukrala sve poklone.

Dječak Mraz se budi i shvatio da poklona nema. Dolaze Vila i Vilenjak, te mu odluče pomoći u potrazi za poklonima, kako ove godine sva djeca ne bi bila tužna i zaboravljena od Djeda Mraza, te kako Dječak Mraz ne bi izgubio povjerenje svoga Djeda. Potraga kreće. Trolicu je davno izrečena laž koštala toga da nikada ne dobije niti jedan Novogodišnji poklon. Situacija je neizvijesna do samoga kraja. Ali, na kraju se sve dobro završi…

IDEJA: Svaka izrečena laž ima posljedice, koje za sobom pokreću lavinu događaja.

TEMA: Potraga za ukradenim paketićima, kako se Nova godina ne bi morala otkazati.

U predstavi igraju Adis Omerović, Mirna Jogunčić, Vanesa Glođo, Edin Avdagić i Riad Avdić. Autorica teksta predstave i teksta songova je Džejna Hodžić, autorsku muziku je uradio Edin Avdagić, za koreografije je zadužena Belma Čečo Bakrač, a režiju potpisuje Ajla Bešić.

PREDSTAVA SE IZVODI U POZORIŠTU MLADIH, KULOVIĆA 8, SARAJEVO.

CIJENA ULAZNICE: PREMIJERA 15 KM, REPRIZE 10 KM, mjesta su numerisana i svi prisutni trebaju imati ulaznice.

TRAJANJE PREDSTAVE JE 35 MINUTA PLUS PODJELA PAKETIĆA, A TRAJANJE CJELOKUPNOG DOGAĐAJA JE DO SAT I PO.

PREDSTAVA JE NAMIJENJENA ZA SVE UZRASTE DJECE.

NAPOMENA: Paketiće, sa naznačenim imenom i prezimenom djeteta, potrebno je donijeti u Pozorište mladih na dan izvođenja predstave za koju ste kupili ulaznice.

Prodajna mjesta

Pored online kupovine svoje karte možete kupiti i na našim prodajnim mjestima. Potražite nas i u Vašem gradu!> Odaberite grad Banja Luka Bihać Bosanska Krupa Brčko Busovača Gradačac Jablanica Mostar Sanski Most Sarajevo Travnik Tuzla Visoko Zenica 

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista