MENI

image-668

Predstava “Lepa Brena Project” stiže u Sarajevo

U ponedjeljak, 16. novembra, muzičko-plesno-dramski spektakl Lepa Brena Project, koji je pokorio regiju,  stiže u Sarajevo, u BKC.  Predstava počinje u 20 sati, a karte su dostupne na internetskoj stranici Kupikartu.ba.

Kroz spoj glume, pjevanja i plesa, kazališna predstava “Lepa Brena Project” postala je pravi fenomen, donoseći duboke poruke o popularnosti, tragičnom raspadu bivše zemlje i nesretnim sudbinama njenih građana. Ova izvanredna izvedba, koja se bavi životom jedne od najvećih zvijezda showbusinessa Jugoslavije, Lepe Brene, sjedinjuje čak pet različitih likova te kroz njih prikazuje složenost i kontradikcije posljednjih četiri desetljeća na ovim prostorima.

Kazališna predstava “Lepa Brena Project” nastala je iz monologa dramskih pisaca Olge DimitrijevićSlobodana Obradovića, Maje Pelević, Tanje Šljivar i hrvatske spisateljice Vedrane Klepice. Pet lica Lepe Brene maestralno su prikazale četiri talentirane glumice, Jasna Đuričić, Jelena Ilić, Anđela Jovanović i Jovana Gavrilović, te jedan izvanredan glumac, Vlada Aleksić. Glavni likovi predstave – Brena Graditeljstva, Brena Biznismenka, Brena Pjesme, Brena Jugoslavenka i Brena Seksualnosti – kroz monologe vode publiku u vrstu međusobnog razgovora, istovremeno se povezujući s njom.

Autori naglašavaju da “Lepa Brena Project” nije samo biografska predstava, već dublja refleksija o kompleksnosti i kontradikcijama posljednjih desetljeća ovih prostora. Kroz simbol Lepe Brene, estradne zvijezde koja je nekad osvajala srca cijele Jugoslavije, prikazuju se i društveno-političke transformacije, ponos i bol, razočaranja i nade, te kako se i sama Brenina zvijezda suočila s pritiscima životnih tragedija.

Svaki od pet Breninih likova donosi vlastitu priču. Brena Graditeljstva progovara o današnjem društvu iz perspektive tranzicije, u kojem građani osjećaju svoju nezaštićenost. Brena Seksualnosti nas vodi u sudbinu transvestita koji nastupa kao Brenna u Beču i koji se suočava s vlastitom hrabrošću prihvatanja vlastite sudbine. Brena Biznismenka pokazuje naličje dive i otkriva ljudsku slabost koja može pratiti zvijezde. Brena Jugoslavenka donosi bestidnu sliku rata i njegovih užasa, dok Brena Pjesme pruža mogućnost za promjenu i život dostojan življenja.

Nakon beogradske premijere, kazališna hit predstava “Lepa Brena Project” obara sve rekorde posjećenosti i osvaja srca publike diljem regije. Ova iznimna izvedba privlači gledatelje svih dobnih skupina, uključujući i one koji do tada nisu imali priliku uživati u kazalištu. Ulaznice za gostovanje u Sarajevo već su u prodaji u sistemu Kupikartu.ba. Iskoristite priliku i doživite jedinstveno kazališno iskustvo koje dira srca i potiče na razmišljanje o prošlim vremenima i njihovom odrazu na današnjicu.

JU BKC

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista