MENI

image-28

Proljetna zabava ‘Zdravo proljeće!’ u Pionirskoj dolini

Pionirska dolina i zoo vrt  pripremaju proljetnu veliku porodičnu zabavu “Zdravo proljeće!” 13. aprila kada će biti organizirano druženje za djecu i njihove roditelje te ostale posjetioce u Pionirskoj dolini te još velikih druženja u zoo vrtu, najavili su iz KJKP “Park”.  

– O pojedinostima programa, koncertima, učesnicima, igrama i nagradama, prijateljima i partnerima i svim pojedinostima ćemo vas informisati uskoro na našim društvenim portalima. Očekujte pregršt zanimljivosti, jer uskoro počinjemo velika druženja u zoo vrtu – kazala je Feni stručna saradnica za informiranje KJKP “Park” Aldijana Hamza.

Naglasila je da se ove sezone još mnogo toga sprema u ovom rekreativno-zabavnom centru.

– Bit će organizirani programi i u maju, zatim u junu pred kraj škole i pred ljetni rasput, potom uoči jeseni – na početku nove školske godine, a naravno i u zimskoj čaroliji – kazala je Hamza.

Ona je istakla da je u Pionirskoj dolini počeo i pravi “baby boom”, odnosno rođeno je nekoliko beba.

– Već imamo najmlađe magare, mlađahnu i vitku eland antilopu, mnogo mladih i nestašnih jarića, a očekujemo uskoro i malene rakune, lame, naravno pačiće koji će izrasti u prekrasne labudove – kazala je Hamza.

Dodala je da se za mladog bizona Ivana gradi nova, veća kuća, a u Pionirsku dolinu uskoro stiže i mlada ženka bizona.

– Proljeće kao da je osluškivalo planove preduzeća Park i Pionirske doline pa upravo na svom početku kada se pripreme za najmanje pet ovogodišnjih porodičnih velikih zabava finaliziraju u sarajevskom zoo vrtu, odlučilo nas je obradovati prinovama, preslatkim bebama u čijim nestašlucima već uživa naš tim hranilaca – kazala je Hamza.

Istakla je da su najmlađi stanovnici ovog zoo vrta dokaz da je tim Pionirske doline omogućio zoo stanovnicima ispravnu njegu, brigu i uslove i tokom sada već okončane zime.

Trenutno je Pionirska dolina dom za više od 30 životinjskih vrsta, odnosno nešto više od 200 jedinki. 

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista